ja malowałem sprayem ściągasz z auta wieszasz sobie na czymś i malujesz lakiernik weźmie pewnie ze 100zł albo więcej a tak zrobisz to za 20zł max tylko przed malowaniem przetrzyj grill papierem ściernym żeby zmatowić powierzchnię
po pierwsze to czasem warto delikatnie zmatowić powierzchnie delikatnym papierem ściernym np 400, odtłuścić i potem czarny mat/półmat/struktura wg uznania i zamierzonego efektu. Ja malowałem zwykłym czarnym matem "DECO COLOR" i nic nie pęka ani się nie ściera
Silnik: 1.9 D 1Y Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Maj 2011 Posty: 210 Skąd: Kielce
Wysłany: 2011-12-31, 13:50
Wypadaloby dla dlugotrwalego efektu zmatowic papierem 320-400, umyc nitrem albo benzyna ekstrakcyjna, okleic to czego nie chcemy pomalowac, prysnac podkladem do plastików, poczekac az wyschnie, oderwac gazety podklad zmatowic papierem 500-600 na wode, przemyc benzyna ekstrakcyjna (koniecznie, nie nitrem), okleic od nowa, prysnac kolorem, dla pewnosci polozyc ze 2-3 warstwy (lepiej polozyc kilka ciekich warstw niz jedna grubsza bo moze sie zlac), zotawic do wyschniecia, odkleic gazety i cieszyc sie pieknym grilem w samochodzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum