Witam mam problem, chcę kupić na lato sobie felgi aluminiowe. Chciałbym 15R lecz boje sięze będąmi one opcierały, o nadkola,błotniki czy inne rzeczy. chciał bym sie dowiedzieć jakie macie felgi wy w swoich Ventusiach xD. oczywiscie mam seryjne vento 93 rok 1.8 GL benzyna+gaz 90 KM. Prosze oodpowiedz jakie musze mieć opony oraz felgi największe abynic mi one nie obcierały i swietnie sie prowadzilo Auto;) pzdr
Chciałbym 15R lecz boje sięze będąmi one opcierały
Zależy jaki ET i szerokość felgi oraz rozmiar opony.
Cytat:
chciał bym sie dowiedzieć jakie macie felgi wy w swoich Ventusiach
Ja np. mam 15 szerokość 7 (ET nie pamiętam nawet jakie) i z tyłu przy oponach 205/55 z pełnym stanem ludzi na wybojach obcierało. Z przodu 195/55 i było w porządku.
_________________ Ze słodkich rzeczy najbardziej lubię wódkę.
Ostatnio zmieniony przez pawel39106 2012-02-15, 13:45, w całości zmieniany 1 raz
bardzo przydatna sprawa
jak chcesz super wyglądu i przyczepności kosztem komfortu na dołkach i polskich dziurawych drogach to wal szeroką gumę i niski profil, oblicz sobie na tym kalkulatorze co podesłałem, i dobież tak aby było jak najmniejsze przekłamanie w prędkości, to i pewność będziesz miał, że nic obcierać nie będzie mam nadzieję że pomogłem
Dzięki wam bardzo za odpowiedz. zastanawiałem się również nad zawieszeniem ale nie wiem czy jest sens. i zastanawiam się ogólnie czy dużo jest roboty z tym. Ale jak na razie myślę tylko o felgach z oponami.
Dzięki wam bardzo za odpowiedz. zastanawiałem się również nad zawieszeniem ale nie wiem czy jest sens. i zastanawiam się ogólnie czy dużo jest roboty z tym. Ale jak na razie myślę tylko o felgach z oponami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum