Polecam nawigacje BECKER tylko nie pamietam modelu. Bez problemowo zaprowadzila mnie do berlina i z powrotem
Ludzie, ale to nie urządzenie was prowadzi, tylko mapa. Możesz mieć nawet automapę w nawigacji MIO to też powiesz, że MIO jest najlepszą nawigacją bo wszędzie zaprowadzi bez problemu?
Ja mam najtańszego larka - dwa lata temu niecałe 300 zł kosztował. Nawigacja jest fabrycznie odblokowana, więc mogę z nią wszystko zrobić i wszystko zainstalować. I działa każda mama, każda aplikacja i śmieję się na tych, którzy wywalają po 1000 zł za urządzenie i to raz, że albo jeszcze bez mapy, albo z jakąś ciulową, a co więcej - nic zrobić nie mogą, bo zablokowana. Haha Drogo też nie znaczy, że dobrze. A najważniejsza jest mapa, a nie urządzenie.
Silnik: 1.9 D 1Y Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Maj 2011 Posty: 210 Skąd: Kielce
Wysłany: 2012-02-26, 11:41
Ale jak masz gówniane urzadzenie to bedzie niedokladnie prowadzic. Nawet kiedys mialem taka sytuacje ze były dwa GPSy w samochodzie z ta sama mapa bo razem były aktualizowane i jedna pokazywala dobrze a druga jechala 3 metry obok drogi po łące
przez dwa lata jeżdżę tym larkiem i nigdy mnie źle ani sam lark, ani AM nie zaprowadziło. A to, że niedokładnie prowadzi to również wina mapy - jechałem tego lata nad morze z jakąś niby nową wersją AM i było tak jak mówisz - droga uciekała, jechałem polem... Ale w drodze powrotnej wrzuciłem starszą wersję, co miałem w razie "W" na innej karcie i śmigała aż miło. A kiedyś zrobiłem test z nawigacją w telefonie w Nokii N8 i identycznie to samo pokazywało.
Silnik: 1.9 D 1Y Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Maj 2011 Posty: 210 Skąd: Kielce
Wysłany: 2012-02-26, 14:18
Ale tez dobra nawigacja ma wpływ na czas nawiazywania połaczenia z satelita i jakosc sygnalu. I nie twierdze ze lark jest zły ale mowie z jaka podróżowalem i dobrze sie sprawowala.
Ale tez dobra nawigacja ma wpływ na czas nawiazywania połaczenia z satelita i jakosc sygnalu
ja czasami w domu jak chce navi odpalić to raz zaskoczy po paru sekundach, dosłownie, a raz szuka, mieli i mieli nie załapie. Ale wystarczy, że do auta włożę, przejadę kilka metrów i już Hołowczyc melduje się na stanowisku Z nokią w ogóle ciężko mi złapać sygnał w pomieszczeniu, ale na zewnątrz po jakimś czasie załapie.
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2012-02-26, 20:51
sebastian napisał/a:
szyszekCK napisał/a:
Ale tez dobra nawigacja ma wpływ na czas nawiazywania połaczenia z satelita i jakosc sygnalu
ja czasami w domu jak chce navi odpalić to raz zaskoczy po paru sekundach, dosłownie, a raz szuka, mieli i mieli nie załapie. Ale wystarczy, że do auta włożę, przejadę kilka metrów i już Hołowczyc melduje się na stanowisku Z nokią w ogóle ciężko mi złapać sygnał w pomieszczeniu, ale na zewnątrz po jakimś czasie załapie.
Sebastian powinno się zaczekać aż nawigacja złapie fixa, bo jak łapie podczas jazdy to później mogą, ale nie muszą wystąpić problemy.
Co do tego, ze nawigacja jednak pokazuje dobrze trasę, a druga źle to kwestia ustawienia portu i prędkości tego portu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum