Wysłany: 2007-04-26, 20:53 przeplywomierz powietrza
witam . posiadam vento 1,9TDi od dluzszego czasu dzieje mi sie tak ze nieraz silnik ma moc a nieraz niechce jechac wogule.ostatnio mialem auto u mechanika zeby mi zrobili pare rzeczy .przy odbiorze gosciuw w warsztacie uswiadomil mi ze dzieje sie to bo popsuty jest przeplywomierz powietrza.mial ktos podobny problem?zamontowany jest on zaraz za filtrem powietrza .mozna to jakos naprawic czy trzeba wymienac na nowe? [koszt okolo 200 zl].
witam ,podlaczany byl juz do kompa ale nic niewykazalo sensownego [tylko blad na zacisku alternatora ].pasowalo by podlaczyc moze u jakiegos dobrego magika ale oni u mnie w krosnie sie cenia roszke,za samo podlaczenie biora szesc dyszek
to napewno przepływomierz!!ojciec kupował do passata tdi oryginalny na serwisie vw i zapłacił cos ok 400 jak oddał stary ale zrobił juz na nim 200tys. i dalej działa jak nowy!!pozdrawiam
Silnik: VR6
Wysłany: 2007-04-28, 11:27
ramzesdebno napisał/a:
to napewno przepływomierz!!ojciec kupował do passata tdi oryginalny na serwisie vw i zapłacił cos ok 400 jak oddał stary ale zrobił juz na nim 200tys. i dalej działa jak nowy!!pozdrawiam
no dobrze a ja tez mialem takei objawy i co tez przeplywomierz? nie sond to byla... wiec nie mow nigdy na 100%
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
a podlaczenie do kompa pokaze napewno usterke tego przeplywomierza?bo raz juz podlaczany by to jakies dziwne zeczy zaczal pokazywac
.kolo wtorku pojade do magika i podlacze to bede wiedzial ewentualnie ......ramzesdebno moglys napisac cos wiecej o objawach jakie mial twoj ojciec w pasacie? dzieki serdeczne
jesliby Ci sie chcialo to mioglbys podskoczyc do jasla, na ul jana pawla II jest swerwis- AUTO MARLON SERWIS, moj braciszek ma tam praktyke i mowil ze za podpiecie do kompa biora 30 zl. to jest numer tam: 0134480003.
Wysłany: 2007-05-03, 13:26
Ja miałem taki problem. Momentami było tak że ja mu do dechy a on szedł jak kciał... przyspieszenie prawie zerowe. Pojechałem do mechanika. Podłączyl komputer i wykazało że zapłon sie przestawił i coś z powietrzem,ustawili mi zapłon, wymienili przepływomierz na inny używany (250zł) i kazali przegonić troche Ventke, od tamtej pory idzie jak burza Ten stary przepływomierz mam więc jakby ktoś był chętny to za stówke opchne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum