Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zawieszenie tył
Autor Wiadomość
Grzela44 
Kierowca eLki

Silnik: 2.0
Wysłany: 2012-01-08, 18:53   Zawieszenie tył

Witam, mam taki problem, ze ostatnio wylał mi gwint z tylu, :mur: mam w domu sportowe sprężyny, nie pamiętam dokładnie o jakim obniżeniu i zastanawiam sie czy lepiej dokupić do nich nowe ori amory, czy amorki sportowe. I czy w ogóle można tak jeździć ze z przodu gwint a z tylu kit lub amorki ze sportowymi sprzeżynami?

lesny1982 
Vento to ja!

Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2012-01-09, 21:34   

daj gwint do naprawy i juz ;) nie mieszaj amorkow zwyklych ze sprezyna obnizona ;) komplet ma byc

matrix1415 
Niedzielny kierowca
Mateusz

Silnik: 1,8 66/90
Wysłany: 2012-03-14, 22:35   

Witam, mam problem z tylnym zawieszeniem... Coś mi stuka z prawej strony w tyle. Myślę ze są to gumy na wahaczach ponieważ diagnosta powiedział mi na przeglądzie ze niedługo będę musiał wymienić :) A teraz mam Pytanie, jak i czy trudno się wymienia te gumy ?? Jest mi to pilne bo muszę troszkę mym Ventylkiem zrobić kilometrów, a ja bardzo nie lubię gdy coś mi stuka, puka i ogólnie nie gra w nim. Ja auto muszę mieć w 100% sprawne. Bardzo proszę o pomoc, i ym prosił o dokładniejsze instrukcje wmiany tych gum abym czegoś znów ni uszkodził. Dziękuje i pozdrawiam :)

arthur 
Ventofan

Silnik: D4D
Wysłany: 2012-03-15, 08:19   

W Vento z tyłu nie ma wahacza tylko belka. :)
Co do wymiany to kiedyś na forum ktoś pisał, że pół dnia młotkiem naparzał w tuleje zanim je wybił. Niestety nie mogę odnaleźć tego wpisu.

Koszt wymiany w warsztacie 100-150 pln + cena części. Warsztaty robią różnie. Niektórzy wyciągają belkę więc wtedy trzeba doliczyć jeszcze koszt przewodów hamulcowych bo w 99% też nadają się do wymiany. Spotkałem się też, że belkę tylko opuszczają wtedy nie trzeba ciąć przewodów hamulcowych.

zB3ig 
Ventomaniak

Silnik: 1.9 TDI 1Z
Wysłany: 2012-03-15, 09:08   

no właśnie, po pierwsze z tyłu nie ma wahaczy ?! Ja na necie gdzieś widziałem foto poradę jak gość w escorcie mieniał te tulejki, a to podobnie będzie jak w vento, wygogluj sobie a na pewno znajdziesz ;)

matrix1415 
Niedzielny kierowca
Mateusz

Silnik: 1,8 66/90
Wysłany: 2012-03-16, 14:42   

Dzieki za Odpowiedź :) przepraszam ale myślałem o przodzie a chodziło mi o belkę tylną :) :) Gumy wymieniłem, belkę ściągnąłem, wymiana trwała ogólnie 6 godzin. Robiłem to spokojnie oraz powoli, dodatkowych kosztów nie było, a za gumy zapłaciłem 60 zł. już nic nie styka, puka. prowadzi się wyśmienicie i poprawiła sie przyczepność oraz amortyzacja auta.
Pozdrawiam

zB3ig 
Ventomaniak

Silnik: 1.9 TDI 1Z
Wysłany: 2012-03-16, 19:55   

to było zrobi fotoporadę dla kolegów i dokładnie krok po kroku opisać, to by komuś się przydało ;)

Odpowiedz do tematu