Silnik: 2.0 2E 116km Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 27 Wrz 2009 Posty: 141 Skąd: Mrozy
Wysłany: 2012-04-06, 08:40 zawieszenie przód mega problem :(
witajcie, problem polega na tym że: zaczeła strasznie bić kierownica,na wstecznym jest masakra robi prawie po pół obrotu strasznie zaczeło ściągać na prawo, a do tego jeszcze na dołkach i gdy puszcze na luz strasznie coś puka,dodam że wymieniłem wszystko prawie co sie dało tzn sworznie zwrotnic,końcówki kierownicze,stabilazatory,wyważyłem koła,byłem na szarpakach i gumy ok.... już nie wiem co mam robić, autem nie było uderzone nigdy, stało sie to z dnia na dzień i już opadają mi ręce:( czy to może być wina przegubów? Chłopaki pomózcie pozdrawiam.
przegub jak jest w rozsypce to na skręconych kolach gruchocze i to wyraźnie słychać , sprawdź to podczas ruszania najpierw na max w lewo ruszyć potem na max w prawo i ruszyć wątpię żeby dwa na raz sie rozsypały
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: 1.8eLPeGie Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 12 Sie 2011 Posty: 128 Skąd: Bialystok
Wysłany: 2012-04-06, 10:42
Wątpię, żeby przegub powodował wychył kierownicy o prawie pół obrotu, sprawdź czy tarcz nie pokrzywiłeś, chwile Ci to zajmie a już będziesz miał coś do odhaczenia. Powodzenia
Silnik: 2.0 2E 116km Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 27 Wrz 2009 Posty: 141 Skąd: Mrozy
Wysłany: 2012-04-06, 12:39
podczas hamowania to tak jak by lekko ustawało to trzesienie wiec to raczej nie tarcze... co zauwarzyłem ,miałem rozkrecony przegub wewnetrzny skreciłem go i wraz to samo,a juz miałem nadzieje ze to bedzie to... bo akurat z prawej strony był luzny...zbiezność była robiona zaraz po wymianie końcówek,a na skręconych kołach nic nie słychać,zadnego pukania, sprawdze jeszcze te amory może to one... mi już rece opadaja..eh
ja tez mam bicie na kierownicy w sluzbowym aucie. jak podnioslem auto i krecilem kolem to w pewnym momencie bylo widac szarpniecie skrzyni. przyczyna? na pewno przegub wewnetrzny i prawdopodobnie brakuje jednej kulki. w golfie II mialem tak ze przy dodawaniu gazu bylo slychac pukanie a w sluzbowym zero efektow dzwiekowych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum