Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z wentylacją
Autor Wiadomość
matrix1415 
Niedzielny kierowca
Mateusz

Silnik: 1,8 66/90
  Wysłany: 2012-04-07, 09:37   Problem z wentylacją

Witam, mam problem ponieważ gdy jadę, to po czasie zachodzą mi szyby jak by parą ale ta para jest mega tłusta. Po chwili pojawia mi się taki dym w środku, a czuje jak by to była para/dym z płynu chłodniczego... nie wiem co się dzieje ale myślę ze ta chwila to jest taka gdy się to pojawia tak jak by mi się otwierał duży obieg układu chłodniczego. Proszę o pomoc co wgl to może być, gdy myślałem to jedynie mi nagrzewnica na myśl przychodziła ale ogólnie to niestety ale nie mam pojecie co może mi się dziać ...

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2012-04-07, 12:35   

matrix1415 napisał/a:
gdy myślałem to jedynie mi nagrzewnica na myśl przychodziła
To dobrze myślisz, myślenie ma przyszłość przed sobą ;)

matrix1415 
Niedzielny kierowca
Mateusz

Wysłany: 2012-04-07, 14:12   

To nie dobrze, ogólnie to aby to zrobić trzeba cała deskę rozbierać ?? Czy macie jakiś inny pomysł i szybszy ?? i jeśli się orientujecie to ile kosztuje mniej więcej taka naprawa ?? :)

lukasz17 
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.9 TDi
Wysłany: 2012-04-07, 14:30   

tak musisz cala deske sciagnac nagrzewnica to koszt 40zl nowa roboty dzien czasu a jakbys chcial odstawic do mechanika to zaspiewa od 200zl

http://tablica.pl/oferta/...owe-IDJTPr.html

http://autouslugilukaszszala.hpu.pl/news.php

adam łódź 
Ventofan

Silnik: 1.8 GL ABS
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-04-07, 19:37   

Kuźwa mam ten sam problem i chyba tylko wymiana nagrzewnicy wchodzi w grę.matrix1415, wymieniłeś nagrzewnice i poprawiło się czy nie????

kuban21 
Niedzielny kierowca

Silnik: 1900
Wysłany: 2012-04-07, 20:17   

można spróbować wsypać czarodziejski proszek, w golfie chłodnice mi załatało

matrix1415 
Niedzielny kierowca
Mateusz

Wysłany: 2012-04-07, 23:57   

Adam, jeszcze nic nie robiłem ... pokazało mi sie to wczoraj, jak narazie odłaczyłem węże od nagrzewnicy i zmostkowałem jednym wężem obieg... na razie nie mam ogrzewania w aucie, bo auto mi jest potrzebne. Myśle ze bede to robił w piątek, a nie lubie sie bawić w rózne inne rzeczy, wole wymienic ta nagrzewnice i miec pewne auto wraz z dobrym ogrzewaniem. Gdy cos zrobie oczywiscie podziele sie na forum. Martwi mnie rozbieranie deski bo to duzo roboty jest i głownie to elektronika ... jest zabawy tam mnóstwo ... ale ogolnie dziki za Pomoc, jezeli cos jeszcze możecie doradzic to oczywiscie bede wdzięczny za podzielenie sie informacja :)

lukasz17 
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.9 TDi
Wysłany: 2012-04-08, 13:19   

proszek nic nie pomoze nagrzewnicy... potrzeba bedzie Ci klucz 8 i srubokret gwiazdkowy i klucz 13 i chyba tyle z elektryka nie ma zle kazda kostka ma swoje miejsce nie wepniesz jej w inne..tez wczesnije mi sie wydawalo ze to skomplikowane ale nie ma zle

http://tablica.pl/oferta/...owe-IDJTPr.html

http://autouslugilukaszszala.hpu.pl/news.php

pablomed 
Pan i władca oktanów

Silnik: 2E
Wysłany: 2012-04-08, 22:58   

matrix1415, robiąc to po raz pierwszy możesz nie zdążyć w jeden dzień, mając dużą wprawę 3 godziny. Po drugie przed założeniem wytrzyj dokładnie na ile się da wszystkie kanały bo resztki płynu długo będa śmierdzieć, oraz koniecznie wymyj gorąca wodą z mydłem samą nową nagrzewnicę, własnie jakis czas temu założyłem marki FEBI i jeszcze ją czuć po 2 miesiącach, jakiś olej konserwujący czy coś ma na sobie co cuchnie i cuchnie. Staraj się zapamietać układ wiązek w uchwytach w desce bo przed wyjęciem deski musisz je odpiąć. A reszta - masz opis z fotkami na forum golfa we dziale FAQ http://forum.vwgolf.pl/index.php

pablomed 
Pan i władca oktanów

Silnik: 2E
Wysłany: 2012-04-08, 22:58   

matrix1415, robiąc to po raz pierwszy możesz nie zdążyć w jeden dzień, mając dużą wprawę 3 godziny. Po drugie przed założeniem wytrzyj dokładnie na ile się da wszystkie kanały bo resztki płynu długo będa śmierdzieć, oraz koniecznie wymyj gorąca wodą z mydłem samą nową nagrzewnicę, własnie jakis czas temu założyłem marki FEBI i jeszcze ją czuć po 2 miesiącach, jakiś olej konserwujący czy coś ma na sobie co cuchnie i cuchnie. Staraj się zapamietać układ wiązek w uchwytach w desce bo przed wyjęciem deski musisz je odpiąć. A reszta - masz opis z fotkami na forum golfa we dziale FAQ http://forum.vwgolf.pl/index.php

matrix1415 
Niedzielny kierowca
Mateusz

Wysłany: 2012-04-10, 21:40   

Dzięki za radę w piatek bede rozkrecał to wszystko wtedy będe do was pisał gdy cos sie bedzie działo złego :)

matrix1415 
Niedzielny kierowca
Mateusz

Wysłany: 2012-04-12, 20:04   

Noo więc jak już mówiłem tak zrobiłem, jednak nie mogłem się opanować i zrobiłem to przez dwa dni :) były problemy ale zrobione. Mam teraz jeden problem... mianowicie coś mi nie zastawia rozdzielania nadmuchu, ogólnie to chodzi mi o to ze gdy chce na twarz to dmucha mi na szybę, twarz, i nogi, tylko ze na twarz bardzo ależ to bardzo mało mi dmucha... nie wiem co może być z tym ogólnie, i która to jest linka. jeżeli mógł by ktoś pomóc bardzo bym był wdzięczny :) :] :)

Coach 
Autostopowicz

Silnik: 1.9 AAZ
Wysłany: 2012-05-13, 17:00   

Na Twoim miejscu odkręciłbym mechanizm pokręteł i zobaczył od tyłu czy wszystko w porządku z cięgnem. Osobiście miałem taki problem z regulacją temperatury. Cięgno wypadło z rowka i trzeba było tylko je przyłapać na super glue.

Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu