Witam.
Mam ventko 2.0 gt i chcę zmienić w nim silnik na 2.8 VR6
może ktoś z was już robił taki myk.....
jestem ciekawy czy będzie pasował??
silnik chce kupic z pełnym kompletem.....tzn wszystko co bedzie potrzebne!!
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-09-01, 21:16
Artur1232 napisał/a:
jestem ciekawy czy będzie pasował??
Vento GT, dobra baza na SWAP. Włozysz drugi silnik i skrzynię biegów + instalacja elektryczna i po sprawie. Zawieszenie VR ma takie samo jak Gt, więć nic nie musisz robić. Nie wiem jak układ chłodzenia, pewnie VR ma inną chłodnicę?
inna chlodnice , wentylatory , pas przedni ....... do tego kupa wodnych przewodow .
taniej cie wyjdzie uturbic ta jednostke , ktora masz .
za doladowanie 0,4 bara dasz okolo 6-7-tysi , gadalem o tym z panami z chamowni torunskiej , ktorzy byli na zlocie. robia takie rzezy . 0,4 bara nie wymaga jeszcze stosowaniaa kotych klamotow , tylko trzeba odprezyc silnik.
szacowana moc to okolo 200 koni . 180 - 200 - takie widelki podal majsterek .
na wszystko chcę wydać ok 3 tyś
gość ma na sprzedaż silnik z osprzetem za 1800zł
najbardziej interesuje mnie czy podwozie podejdzie??
a nawiazując do wypowiedzi kolegi odnośnie zamontowania turbo, może wiesz jak nazywa się ta firma co robi takie bajerki??
może lepiej jednak wydac te 6 tys ale mieć power??
a co z moim silnikiem?? jak założe turbosprężarke to nie padnie szybko??
powiedzcie co mi proponujecie.......bo chcę mieć ok 200 kucyków pod maską??
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-02, 21:28
Wiadomo, ze więcej kucy to większa frajda, ale powiem Ci na własnym przykładzie, wpakowałem przez rok w moje auto koło 10 tys zł, teraz nie zrobiłbym tego bo to bezsens. Lubie moje autko, ale niestety latka lecą i za jakiś czas Ventek bezie tylko do Zlotów a na codzień co innego bo coraz bardziej mnie wkurza brak klimy, awarie itp. Także zastanów się czy warto władować 6 tysi w auto.
a ty jaka masz wersjie ? gt , gl , czy moze inny wynalazek ?
z gory powiem , ze aby zrobic przeklladke najlepiej mniec wersje gt ( jak jaca)
kola na 5 srob , innaczej jezcze zawiecha idzie do wymiany , wachacze , itd.
wes jeszcze pod uwage , ze pas przedni tez bedziesz musial wymienic , a to juz jak mnie pamiec nie myli jakies 400 - 500 uzywka.
powiem tak..... jesli za 1800 silnik , to napewno w 3000 si nie zmiescisz.
muszę sie jeszcze powaznie zastanowić czy warto inwestować w takie auto??
hm........juz nawet ktoś mi podpowiedział żebym wstawił silnik od
A3 1.8 TURBO ma seryjnie 180km a dzwoniłem do profesjonalistów i podobno ten silnik może osiągnąć 300KM!!!!!
aha jeszcze cos ten silnik od audi jest 2003 rok........i gość chce za niego 4000zł + oczywiście osprzęt!!!
jeśli jest na tym forum ktoś kto miał juz do czynienia z takimi zmianami proszę o info!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum