Problem z przekaźnikiem nr 18 dziś chcąc sprawdzić pozycje przekreciłem włacznik swiatel i zaczał brzeczyc ten wlasnie przekaznik od czego on jest czy moze byc juz z nim cos nie tak dodam ze mam zmostkowany wlacznik tzn po przekreceniu kluczyka w stacyjce od razu podswietlaja mi sie zegary, jeszcze kilka dni wczesniej nie bylo takiego problemu
_________________ FIAT CC -> OPEL VECTRA A ->VW VENTO -> VW GOLF MK2
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2012-07-22, 23:14
pawlunio1987, podmień go na próbę z dowolnego vw czy seata z lat 83-97 , ale jeśli nie przestanie bzyczeć to albo winna jest kostka stacyjki, albo okablowanie pomiędzy nią a skrzynką bezpieczników. Poruszaj kluczykiem w stacyjce zorientujesz się czy może kostka nie łączy, wówczas do wymiany.
problem rozwiazalem albo rozwiazal sie sam mam problem z wlacznikiem swiatel bo gasnie wiec go zmostkowalem i w nim szukalem przyczyny a usterka minela gdy ruszylem pokretlo od ustawiania jasnosci podswietlenia i juz jest spokoj
_________________ FIAT CC -> OPEL VECTRA A ->VW VENTO -> VW GOLF MK2
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2012-07-24, 23:06
nie wiem co zmostkowałeś ale jeśli teraz światła i dmuchawa nie gasną w momencie uruchamiania rozrusznika to trochę masz do kitu bo przeciążasz styk w stacyjce zasilający zwykły plus po zapłonie czyli kabel czarny, stacyjka może się niedługo spalić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum