Siemka.
Mam taki problem iz caly czas po wlaczeniu zaplonu swieca mi sie swiatla od wstecznego nawet jak jest na luzie. Te dwa kabelki od skrzyni odlaczylem co sa czujniki od swiatla cofania.
Silnik: 2E GT 2.0
Wiek: 38 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 14 Skąd: Łoniowa k/Brzesko
Wysłany: 2012-07-10, 08:35
A od kiedy tak masz? Coś może robiłeś przy samochodzie? coś naprawiałeś coś ulepszałeś i tak od tamtej pory zostało?
To że świecą światła wsteczne cały czas, świadczy o tym że prąd omija gdzieś ten czujnik przy skrzyni, który jest odpowiedzialny za włączanie świateł. Ja bym leciał od początku po instalacji, od czujnika do bezpieczników i szukał gdzie się kable przetarły gdzie się one łączął, a pożniej dalej.
A te wsteczne światła sprawdzasz jak masz włączone światłą drogowe czy wyłączone? Bo może wina leży w tych kostkach w bagażniku w które wkręcasz światła? Sprawdź może się coś tam stało.
Ja ostatnio miałem też problem ze światłami wsteczynymi, tylko u mnie one nie świeciły. Co włączyłem zapłon i wrzuciłem wsteczny to wywalało bezpiecznik, odpinałem czujnik przy skrzyni a i tak wywalało. Okazało się że winowajcą za to całe zamieszanie był przekaźnik do podgrzewania siedzenia kierowcy. Jest on zamocowany pod siedzeniem. Nie wiem jakim cudem nie miał on obudowy, i pewnie jak wyciągałem siedzenia to musiałem go ścisnąć jakoś że wszystkie styki połączyły się ze sobą. Odłączyłem go całkiem i światła zaczęły świecić.
nic nie ulepszalem i nie naprawialem. Tam wogole to nie mam kostki tylko dwa kable ida. Ale teraz cos mi sie kojarze ze jak kiedys wlorzylem te dwa kabelki do skrzyni to iskra chyba skoczyla lub cos podobnego,
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2012-07-22, 23:11
nigdzie bo niema go. Układ jest prosty - włącznik w skrzyni kabelki po drodze bezpiecznik w skrzynce i tyle. Masz gdzieś zwarcie i trzeba miernikiem szukać gdzie. Normalnie po odpięciu kabelków od włącznika w skrzyni nie powinny się palić nigdy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum