Witam mam problem z moim autem a mianowicie zaczął dymić na biało niewiadomo czemu . Jak jest zimny to wszystko jest ok jak się tylko zagrzeje do 90 zaczyna dymić .Wspalinach nie wyczuwam zapachu oleju ,dodam że uszczelka pod głowicą wykluczona .
Silnik: 1.9 TDi AHU
Wysłany: 2012-07-22, 09:56
-kopcenie na biało --występuje gdy płyn chłodzący dostaje się do komory spalania lub woda znajduje się w paliwie. Sprawdz czy masz ubytki plynu chlodzacego.
z moich obserwacji płynu nie ubywa nie ma też musztardy w oleju na korku jest bardzo mały nalocik koloru musztardy ale z kolegą sprawdzaliśmy zachowanie się przewodów i cyrkulacji płynu i jest ok . To wszystko wygląda tak jak by dostawał za dużo paliwa .Może to listwa wtryskowa. Sam już nie wiem co o tym myśleć.
Silnik: 1.8 GT + gaz Pomógł: 10 razy Wiek: 37 Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 141 Skąd: Drawsko Pomorskie
Wysłany: 2012-07-22, 14:57
na bank uszkodzenie uszczekli na którymś kanale. sam widzisz ze zbiera ci sie lekki majonez na korku!
jedz na stacje diagnostyczną i niech sprawdzi ci szczelność układu kosztuje to p15 zł i twa 5 minut
Silnik: 1.8 GT + gaz Pomógł: 10 razy Wiek: 37 Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 141 Skąd: Drawsko Pomorskie
Wysłany: 2012-07-22, 15:00
na bank uszkodzenie uszczekli na którymś kanale. sam widzisz ze zbiera ci sie lekki majonez na korku!
jedz na stacje diagnostyczną i niech sprawdzi ci szczelność układu kosztuje to p15 zł i twa 5 minut
nie zawsze puchną węże zalezy w którym miejscu pusci uszczelka
jak tylko znajdę chwile wolnego to pojadę a mże ma to związek ze zmianą paliwa na którym jeżdże od 2008 lana była 98 a teraz zalałem 3 razy 95 lub wypaloną dziurą w strumienicy ,jeszcze na gwarancji ale niestety brak czasu
To co się zbiera na korku może oznaczać, że płyn dostaje się do oleju i nic to nie ma do dymienia na biało. Musiałby płyn dostawać się do cylindra, a to nie jest równoznaczne z dostawianiem się go do oleju.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum