Wysłany: 2012-09-11, 21:44 brak ładowania po wymianie rozrusznika
Witam i kolejny problem dzisiaj zamontowałem rozrusznik w którym padły szczotki i wieczorem stwierdziłem że nie ma ładowania podświetlenie deski zrobiło się słabe i na dodatek jak włączę kierunki to widać wyraźnie ze podświetlenie mruga co to może być? bo nie mam pojęcia a i dodam że jak jechałem włączyłem wycieraczki żeby umyć sobie szybę to usłyszałem dziwny dźwięk z okolić bezpieczników ale wszystko działa może to coś pomoże
Od alternatora idzie przewod do rozrusznika. Ogolnie akumulator>alternator>rozrusznik sa ze soba polaczone grubym + wiec sprawdz to.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
sprawa wyjaśniona przeczyściłem wszystkie kable na rozruszniku i alternatorze i zaczeło działać jakie powinno być ładowanie prawidłowe? bo bez włączonych świateł mam 14,32 a na włączonych w granicach 14,27
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2012-09-13, 23:19
jest w normie, dopuszczalne granice to mniej więcej 13,8 do 14.6 V, najlepiej jak jest pośrodku tego zakresu jak u ciebie nie grozi niedoładowanie ani przeładowanie akumulatorowi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum