Silnik: 2.8 AAA Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 20 Paź 2011 Posty: 396 Skąd: skąpe/grodzisk maz
Wysłany: 2012-10-06, 23:38 skrzynia v5 do vr6
Witam co myslicie o skrzyni biegow z vw Bory v5 do vr6 o oznaczeni EBS bo niestety moja padla przy 240 km/h i niestety jestem zmuszony do wymiany ewentualnie z Audi 3
Silnik: 2.8 AAA Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 20 Paź 2011 Posty: 396 Skąd: skąpe/grodzisk maz
Wysłany: 2012-10-07, 11:01
Wiem ze po malych przerobkach pasuje tylko sa trzy oznaczenia EBS DZL i FBK te pierwsze podobno krotkie FBK troche dluzsza w servisie vw wszystkie wystepuja pod tym samym przelozeniem tak mi gosciu powiedzial jak ktos moglby to sprawdzic w Etce bylbym wdzieczny
ETKA jakoś nie bardzo współpracuje... Nie ma zdjęć i opisów do tych skrzyń, przynajmniej w mojej wersji.
Doszukałem się tematu, który powinien rozwiać Twoje wątpliwości
http://forum.vwgolf.pl/vi...390593&start=14
Druga strona wszystko wyjaśnia. Tak więc czekam na jazdę testową wally44
Wysłany: 2012-10-07, 13:25
Ok Mati to juz wszystko wiem wiem jak to poskladac do kupy tylko mi glownie chodzilo o to czy EBS i DZL to to samo Bo ta DZL jest najkrotsza a EBS to podobno zamiennik DZL i kryje to samo w srodku.Chcialem sie upewnic bo moge miec EBS.Ale w przyszlym tygodniu powinno juz wszystko chulac w vr-ce Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum