Wysłany: 2012-07-16, 11:25 Problem z silnikiem 2 i 3 cylinder jakby nie pracowal
Witam, w moim vento mam następujący problem, mianowicie zauważyłem na biegu jałowym odpinając kable wysokiego napięcia od świec na 2 i 3 cylindrze brak jakiejkolwiek na to reakcji, co może być tego przyczyną, świece i przewody sprawdzałem kopułkę i palec także proszę o pomoc
no właśnie żadnej reakcji, zamieniałem świece z 1 i 4 do 2 i 3 i tak samo, jak odpinam kable na 1 i 4 to się dławi i gaśnie a na 2 i 3 brak reakcji a świece taki sam kolor wszędzie szary
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2012-07-22, 22:49
sewerrek2 napisał/a:
Czy ktoś wie co to może być
nic jeśli silnik pracuje normalnie ma moc itd. Nawet nie wyobrażasz sobie ilu luda przejechało się na tym teście i pół auta niepotrrzebnie wymieniło, to nie maluch lub syrenka że jak jeden cylinder odłączysz to od razu spadają obroty.
Silnik: 2,0 Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1008 Skąd: koło Pucka
Wysłany: 2012-07-26, 20:51
jak by na dwa nie chodził to by miał z 500 obrotów i mocy by też nie miał. Coś świrujesz, chyba szukasz niepotrzebnie problemu. nagraj filmik jak pracuje silnik i jak odłączasz przewody.
_________________ Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zrobić to boczną
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum