Wysłany: 2012-12-14, 06:03 Gwint - zima jest a wiosna idzie...
Witam
Planuję zakupić gwint na wiosnę. Teraz pytanie do tych, co już wylali jakiś komplet.
1.W budżecie co wybrać - JOM, TA, MTS, FK czy AP Sportfahwerke? Twardość, trwałość....
2. Rozpórki przód góra + tył góra. Przednia sztywna czy ze śrubą rzymską?
3. Potrzebuję opinii też o poliuretanach? Twardo - miękko, długi dystans czy na krótką metę?
Czytałem na różnych forach, ale zdania są tak podzielone że wychodzi 0,5/0,5.
gwint jak gwint, wszystkie marki które podałeś to budżetówka, zależy jak Ci się trafi, ale 2 lata masz gwarancji więc 2 lata spokój nawet jakby się wylał, a jak nie jeździsz dużo to wytrzyma spokojnie dużo dłużej, tym bardziej jak nie będziesz miał ekstremalnie nisko
rozpórki do codziennego użytku wystarczą zwykłe alu ze śrubą, chyba że będziesz miał okazje kupić jakieś weichers/y bez śruby
co do poli, miałem u siebie żółte tulejki tylenej belki, i powiem Ci że rewelacja, nie ma porównania co do gumy, auto było sztywne i super się prowadziło, dupa nie uciekała, wiedz tylko jedno że przy glebie poli wytrzyma Ci kilka razy dłużej niż zwykła guma więc wydatek się opłaca
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Ostatnio zmieniony przez zeniTh 2012-12-14, 09:13, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.9 tdi 1z Pomógł: 14 razy Wiek: 41 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 799 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2012-12-14, 09:45
lysyfm napisał/a:
1.W budżecie co wybrać - JOM, TA, MTS, FK czy AP Sportfahwerke? Twardość, trwałość....
Przletałem 3 sezony na MTS i jedną kolumnę (przód) oddałem na gwarancję bo tłukła także przyszłościowo brałbym gwint... Weitec
lysyfm napisał/a:
2. Rozpórki przód góra + tył góra. Przednia sztywna czy ze śrubą rzymską?
Mam sztywną Wiechers i nie nic się z nią nie dzieje, wolałem taką bo słyszałem, że te ze śrubą potrafią się giąć i łamać - nie wiem ile w tym prawdy
lysyfm napisał/a:
3. Potrzebuję opinii też o poliuretanach? Twardo - miękko, długi dystans czy na krótką metę?
Zmieniając zawiechę na gwint wymieniłem wszystkie gumy na nowe i po 35kkm nic się nie dzieje. Natomiast następnym razem brałbym czerwone poliuretany (ponoć mniej twarde niż żółte).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum