Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2012-12-31, 13:43
A ja mam propozycje żeby całą tą dyskusje wyżucić po prostu do kosza bo rozpierdziela mnie na funty szterlingi jak ktoś wpadnie na jakiś idiotyczny pomysł jakim jest np. jazda z włączonymi halogenami.
I jeszcze próbuje przekonac setki osób że wszyscy są głupi tylko jemu jednemu inteligencji nakapało ,bo co z tego że oślepiam innych ,co z tego że kodeks tego zakazuje.
Przecież to ja mam racje
Bo jadąc z zapalonymi poprawiam swoje bezpieczeństo gdyż oświetla mi drogę na 2 metry przed samochodem i jadąc z prędkością 80km/h jak zobaczę coś w tym świetle to pewnie nie zdąże juz wyhamować ,ale będę przynajmniej wiedziec w co pierdo...m
I powiem tak. Masz w dupie że łamiesz przepisy i że możesz razic mnie jak jedziesz z włączonymi halogenami to powinieneś wylać sobie kawałek asfaltu koło domu i będziesz sobie tam do ku..y nędzy świecił co tylko zechcesz (w popielniczce też masz światełko).
I nie przejmował sie innymi uczestnikami ruchu
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
czarnysauber, nie unoś się;> nikt tu nikogo nie obraża od głupków ;> a po za tym powyżej masz link do zdjęcia jak zbudowany jest halogen a jest zbudowany tak żeby nie razić innych no ale widocznie Helmut się nie postarał przy konstrukcji albo nie testował bo przecież "razi" że jechać nie idzie ;p proszę mi wskazać gdzie w prawie o ruchu drogowym jest zakazane ! czytałem i nie widziałem i na forach się specjaliście wyrażają że nie ma ścisłych przepisów co do przednich przeciwmgielnych tak jak są do tylnych przeciwmgielnych. Przed wypowiedzią na temat przepisów radzę zawsze wcześniej poczytać ;>
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2012-12-31, 14:12
[b]majkel00230[b] wklejam jeszcze raz jak maja sie do tego przepisy:
Światła przeciwmgłowe przednie służą do jazdy w warunkach zmniejszonej przejrzystości powietrza spowodowanej mgłą, opadami atmosferycznymi lub innymi przyczynami. Przepisy prawa o ruchu drogowym dopuszczają użycie tych świateł także w warunkach normalnej przejrzystości powietrza, od zmierzchu do świtu na odpowiednio oznaczonej drodze krętej (art.51 ust. 5). Jeśli zaś chodzi o światła przeciwmgłowe tylne to przepisy zezwalają na ich użycie, w sytuacji, gdy zmniejszona przejrzystość powietrza ogranicza widoczność na odległość mniejszą niż 50 metrów. Kierujący ma jednak obowiązek niezwłocznie wyłączyć te światła w razie poprawy widoczności.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum