Wysłany: 2012-12-29, 22:54 Dziwne stukanie przy ruszaniu
Witam!Jestem świeżym posiadaczem Ventylka( moje pierwsze autko) i chciałbym zapytać was o radę.Chodzi mi głownie o to że kiedy ruszam na prostych kołach to słyszę dziwny metaliczny trekot.Dodam że dzieje się to tylko przy prostych kołach i kiedy jadę do przodu lub tyłu. Dodam że wymieniałem przegub wewnętrzny,ale gosciu ktory mi go sprzedał powiedział że będzie pasowac (z audi 80).Nie wiem czy to jest przyczyną tego problemu.
Wydaje mi się że może to byc przyczyna tego przegubu bo jak go wyciągnełem to okazało się że kulki i pierscien jest trochę mniejszy od tego co miałem przed usterką.....
Silnik: 2E Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 06 Mar 2010 Posty: 2005 Skąd: Jasna Góra
Wysłany: 2012-12-31, 02:05
No patrz patrz,
A jesli chodzi o gumy na wahaczu to ruszaj gwaltownie na recznym , patrz pierw na 1 kolo z przpodu czy sie za bardzo nie rusza, pozniej na 2gie
Przyczyną był klocek hamulcowy i przegub. Okazało się że poduszki i wahacze są całe, a nie było zabezpieczenia(blaszki) w klockach oraz rozmiar przeguba był mniejszy co powodowało stukania i tyrkotania przy ruszaniu
Silnik: 2E Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 06 Mar 2010 Posty: 2005 Skąd: Jasna Góra
Wysłany: 2013-01-07, 10:41
Oooo o klockach zapomniałem i nie bralem pod uwage ze ktos mogl wsadzic kiedys za maly przegub, ale dobrze ze stuki juz zlokalizowane, przynajmniej temat pokazal co moze byc przyczyną stukania przy ruszaniu
Klocki to swoją drogą,ale było troszkę robotki przy tym autku.... niestety zostało bardzo zaniedbane i ratuję sztukę przed wyginięciem,bo fajna z niej sztuka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum