Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zawieszenie
Autor Wiadomość
sprite 
Niedzielny kierowca

Silnik: 1.8 90KM LPG
Wysłany: 2013-01-24, 15:17   

Witam po dłuższym czasie nieobecności. A więc sprawy mojego transportera opancerzonego Rosomak wyglądają tak: z zawieszenia wymienione wszystko prócz amorów (łożyska górne też wymienione). Tzn. wszystkie gumy w wahaczach, swożnie końcówki, łączniki, no po prostu wszystko oprócz metalowych części typu wahacze. Części Lemfordera a jak nie było to TRW. Wymienione łożyska we wszystkich kołach (SKF), klocki (chyba ATE) oraz szczęki z tyłu i cylinderki (nie pamiętam jaka firma ale na pewno coś z góry). Dalej: pompa wody bo ciekła, nowe kompletne sprzęgło LUK, "nowa" używana skrzynia z diesla (ATH) - fajnie się jeżdzi, przy 3000 obrotów jest coś ok 120 km/h, przy jeździe 90/h ma coś ok 2400/min, i pali wtedy 7l LPG - zmierzone :) . Co jezscze.... Oba tłumiki Bosala mu zafundowałem, przeguby zewnętrzne Lobro wraz osłonami, drążek prawy TRW (lewy był ok ), nowy magiel (używany oczywiście - ale zero luzów czy wycieków) No parownik nowy dostał... troszkę wcześniej miał robiony gruntowny remont góry silnika: zawory, gniazda, uszczelniacze, delikatne planowanie (nie tyle planowanie co wyrównanie). Więcej grzechów nie pamiętam ale żadnego nie żałuje :) Nawet nie chce robić podsumowania ile to wszystko kosztowało, bo jeszcze policze i przy kobiecie mi się kiedyś kwota wymsknie i co? nie chce mieć czegoś w stylu "Huragan Katrina 2" :) No ale: głupi byłoby się w tym miejscu zatrzymać. Więc: nie znacie panie i panowie jakiegoś dobrego blacharza co by mi budę ogarnął ?? Chciałbym żeby wybebeszyć środek, zobaczyć w jakim stanie jest podłoga (być może wystarczy zakonserwować - bo tak to wygląda dobrze). Jak będzie sitko to trza ją łatać. Napewno do wstawienia progi. No i to byłoby tyle na ten rok. A w następnym chciałbym sie zająć nadwoziem, ogarnąć blachy a potem całego pomalować. Wiem że to się powinno zrobić na raz ale kasa nie pozwoli. No, więc mam nadzieje że dacie mi namiar na jakiegoś solidnego blacharza który zrobi mi to zgodnie ze sztuką. Musi być tanio, ale wiadomo, na pierwszym miejscu ma być DOBRZE, tanio jest na drugim :) Blacharza szukam najlepiej z łódzkiego lub dolnośląskiego.
A ukoronowaniem projektu będzie wstawienie ciemnych dymionych lamp z tyłu (auto będzie czarny metalic) przyciemnienie szyb na zielony wchodzący w czarny, obicie środka alkantarą i... wisienka na torcie... wstawienie klimatyzacji :) )
Ostatnio zmieniony przez sprite 2013-01-24, 15:19, w całości zmieniany 1 raz  

czarnysauber 
Vento to ja!

Silnik: 1,8
Wysłany: 2013-01-24, 15:21   

Sorry ale możesz krótko napisać jaki masz problem z zawieszeniem ?

sprite 
Niedzielny kierowca

Silnik: 1.8 90KM LPG
Wysłany: 2013-01-24, 15:43   

No wiem rozpisałem się może nie potrzebnie. Z zawieszeniem żednego już. Chodzi mi o końcówkę moich wypocin, będę się zabierał za blachy i potrzebuję namiar na sprawdzonego blacharza. A nie chciałem nowego tematu zakładać.
Ostatnio zmieniony przez sprite 2013-01-24, 15:45, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu