Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Auto-alarm BAS PLUS
Autor Wiadomość
krzysiek12-92 
Niedzielny kierowca

Silnik: 1.6
Wysłany: 2013-02-02, 16:04   Auto-alarm BAS PLUS

Witam, moje vento kupiłem jakieś 2 tyg temu, przed zakupem gdy dzwoniłem do gościa powiedział że venciak ma auto-alarm, gdy pojechałem go obejrzeć powiedział mi że auto-alarm jest tylko że odłączony :D :D czy zresetowany i że nie wie jak działa:) Ogólnie koleś nie był zbyt rozgarnięty, starszy Pan. Dał mi jednak instrukcję obsługi i dwa piloty do alarmu, jednak nie działają, gdy wciskam te przyciski zapala się czerwona dioda lecz nic się nie dzieje. Można to jakoś sprawdzić czy to kiedyś będzie jeszcze działało?? i czy to w ogóle jest oryginalny alarm?? vento 92r

Zdjęcie0201.jpg
Plik ściągnięto 1036 raz(y) 19,66 KB

devill4 
Zapalony Ventkarz
Megazord :D

Silnik: AAM AAZ
Wysłany: 2013-02-02, 17:46   

1. Wstępnie warto zmienić baterię przynajmniej w jednym pilocie bo dioda może wruga ale też sygnał jest zbyt słaby
2. Znajdź centralkę i sprawdź czy jest podłączona do kostki, możesz też sprawdzić czy na przewodzie na którym wchodzi prąd do centralki jest zasilanie tak na wszelki wypadek
3. Potem spróbuj ponownie i sprawdź czy centralka jakoś reaguje pyknięciem lub czym innym na wciśniecie pilota. Jeśli nie to możliwe że trzeba od nowa zakodować pilot jeden i drugi skoro mogły być jak to poprzedni właściciel stwierdził zresetowane (co i jak powinno być opisane w instrukcji)

krzysiek12-92 
Niedzielny kierowca

Wysłany: 2013-02-02, 18:45   

Zmieniłem baterie w pilocie, wysunąłem tą antenke aby był lepszy sygnał i nic, więc pierwszy punkt odpada. Jutro spróbuje sprawdzić resztę jak wrócę z pracy. O ile znajdę centralke, u brata w lagunie była w podsufitce przy lusterku wstecznym a tu schowali ją gdzie indziej

krzysiek12-92 
Niedzielny kierowca

Wysłany: 2013-02-03, 20:38   

A gdzie znajduje się centralka w vencie? Nie mam pojęcia gdzie tego szukać, moim zdaniem powinna być gdzieś na widoku w dostępnym miejscu :mur:

devill4 
Zapalony Ventkarz
Megazord :D

Silnik: AAM AAZ
Wysłany: 2013-02-03, 21:42   

A no oczywiście zapomniałem dodać, że to nie jest fabryczny centralny zamek więc centralki szukaj w okolicy bezpieczników, a raczej nad skrzynką bezpieczników.

Odpowiedz do tematu