Witam, moje vento kupiłem jakieś 2 tyg temu, przed zakupem gdy dzwoniłem do gościa powiedział że venciak ma auto-alarm, gdy pojechałem go obejrzeć powiedział mi że auto-alarm jest tylko że odłączony czy zresetowany i że nie wie jak działa:) Ogólnie koleś nie był zbyt rozgarnięty, starszy Pan. Dał mi jednak instrukcję obsługi i dwa piloty do alarmu, jednak nie działają, gdy wciskam te przyciski zapala się czerwona dioda lecz nic się nie dzieje. Można to jakoś sprawdzić czy to kiedyś będzie jeszcze działało?? i czy to w ogóle jest oryginalny alarm?? vento 92r
1. Wstępnie warto zmienić baterię przynajmniej w jednym pilocie bo dioda może wruga ale też sygnał jest zbyt słaby
2. Znajdź centralkę i sprawdź czy jest podłączona do kostki, możesz też sprawdzić czy na przewodzie na którym wchodzi prąd do centralki jest zasilanie tak na wszelki wypadek
3. Potem spróbuj ponownie i sprawdź czy centralka jakoś reaguje pyknięciem lub czym innym na wciśniecie pilota. Jeśli nie to możliwe że trzeba od nowa zakodować pilot jeden i drugi skoro mogły być jak to poprzedni właściciel stwierdził zresetowane (co i jak powinno być opisane w instrukcji)
Zmieniłem baterie w pilocie, wysunąłem tą antenke aby był lepszy sygnał i nic, więc pierwszy punkt odpada. Jutro spróbuje sprawdzić resztę jak wrócę z pracy. O ile znajdę centralke, u brata w lagunie była w podsufitce przy lusterku wstecznym a tu schowali ją gdzie indziej
A no oczywiście zapomniałem dodać, że to nie jest fabryczny centralny zamek więc centralki szukaj w okolicy bezpieczników, a raczej nad skrzynką bezpieczników.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum