Wysłany: 2013-02-08, 21:25 Progi którego producenta kupić?
Witam. Za niedługo muszę wymienić progi. Czy słyszał ktoś o progach takich producentów jak Blic, Klokkerholm, Schlieckmann, Van Wezel, Prasco, Hart, Polcar? Które z tych będą najlepsze, a może innego producenta? Jak ktoś miał styczność z takimi to proszę o opinie. Pozdrawiam
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2013-02-09, 08:03
Tu chyba więcej zależy od blacharza i tego jak wspawa (czy nie przepali blachy) i od zabezpieczenia z zewnątrz i od wewnątrz. Progów nie wymieniałem, ale mam reperaturki przednich błotników z polcaru...według mnie grubsza blacha niż w serii,ale czy lepsza Nie wiem. Z jedną były cyrki ze spasowaniem, za to bawiłem się potem ścinkami i traktowałem je woda i solą....i trzymały się dzielnie. Potem to wyrzuciłem, ale teraz żałuję....przynajmniej byłoby wiadomo ile w tak skrajnych warunkach wytrzyma goła blacha. z polcaru.
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2013-02-09, 10:44
Marcel, ja kupywałem progi z polcaru i powiem że nie spodziewałem sie rewelacji po nich patrzac na cene lekko ponad 30 zeta za sztuke ale spasowały sie dobrze i są solidne wiec można powiedziec ze są godne polecenia
4sin napisał/a:
tylko żeby były w ocynku ...
ASO
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2013-02-09, 10:54
Polcar najlepiej spasowac a jesli chodzi o ocynk to i tak przy spawaniu go wypali ,i jesli mechanik nie psiknie ocynkiem jeszcze raz po spawach to będzie z tego
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
te z linku wspawywałem już dwukrotnie i mam nadzięję że nigdy więcej, w sumie zawsze ciężko powiedzieć jakie przyjdą bo każda partia jest inna,
z polcaru tak jak chłopaki mówią całkiem przyzwoite , dupy nie urywaja ale i nie ma tragedii, kiedyś mi znajomy mówił że pare lat temu jakaś firma robiła progi które były w czarnym podkładzie ale były lane z gotowej formy i idealnie się wpasowywały i rynienka była z grubej blachy nie szło ich nawet przepalić , niestety chyba ich już nie robią były sporo droższe
_________________ "Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy ekonomia"
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2013-02-09, 16:40
Respect napisał/a:
te z linku wspawywałem już dwukrotnie i mam nadzięję że nigdy więcej,
tak dokładnie raz sie znajomemu przytrafily zakrótkie :| wez sie później piernicz z odsyłaniem lub czymś takim znajomy odpuścił wiadoma rzecz i zamawiał na miejscu zresztą progi i reperaturki to zazwyczaj na półce mają także lepiej takie rzeczy załatwiać na miejscu
Respect napisał/a:
kiedyś mi znajomy mówił że pare lat temu jakaś firma robiła progi które były w czarnym podkładzie ale były lane z gotowej formy i idealnie się wpasowywały i rynienka była z grubej blachy nie szło ich nawet przepalić , niestety chyba ich już nie robią były sporo droższe
no tez o nich słyszałem podobno była to włoska produkcja ale nigdzie trafic ich nie mogłem i kupiłem te z polcaru
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Ostatnio zmieniony przez Rafik 2013-02-09, 16:41, w całości zmieniany 1 raz
Rafik, właśnie ja też ich szukałem ale już chyba ich nie robią, z tymi z kródkimi to tak jest i ciężko je spasować na lukach bo są w charmonijke jak by robione
_________________ "Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy ekonomia"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum