Wysłany: 2013-02-18, 19:34 Czujnik temperatury Vento 1.8 ADZ
Witam.
Czy ktoś z kolegów może sprawdzić jaki powinien być czujnik temp. płynu chłodniczego 4-pinowy chodzi mi o numer oryginału i o kolor oringu na nim. Mam problem i muszę wymienić ale chcę oryginał i oczywiście proszę o pomoc gdzie mogę kupić oryginał. Vento 1.8 B+G silnik ADZ (ADZ oczywiście stwiedzone po VIN w VIN decoderze).
oryginalny z zielonym pierścieniem (lub opcjonalnie kropką koloru zielonego) Widywałem i takie i takie. Jak pomierzę swój to powiem Ci jakie wart. ma mieć przy jakiej temp. I wtedy nawet podróba o takich samych wart. będzie dobra. Lub jeśli chcesz, to posiadam oryginał na sprzedaż.
Wymieniłem w końcu czujnik temperatury ale na niebieski zamiennik na razie. Wszystko się uspokoiło. Wskazania na zegarze w porządku ok 90'C. Silnik już nie wariuje trzyma obroty w normie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum