Witam Posiadam licznik do Vento/Jetta USA VR6 dokładnie ten na zdjęciu . Chcicałem sie dowiedzieć jaka wartość jest tego licznika ) . Góra liczona w milach dół km/h )
To co podał corek, to jest licznik USA, a to co ma JelonJL, to jest licznik z angola, zobacz sobie czcionke, w usa jest taka jak w licznikach starego typu czyli bardziej kwadratowa. Ma dwie wtyczki z tyłu jedna pod drugą. Dodatkowo licznik z US ma inny pasek kontrolek, np (zależy czy usa czy meksyk) zamiast ręcznego napisa BRAKE kontolka poduchy, niezapiętych pasów, ABS,Check, kontrolka otwarcia klapy
Silnik: 1.8 ABS Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 11 Maj 2011 Posty: 39 Skąd: Radom/Pionki
Wysłany: 2013-03-19, 13:00
Nie zgodzę się z kolegą pawel66600. To jest licznik z anglika , bardzo możliwe ze zmieniony został pasek kontrolek i tyle. Licznik US wygląda tak jak w aukcji : http://allegro.pl/golf-ii...3051146961.html Odrazu może ktoś nabyć jeżeli poszukuje bo cena dość atrakcyjna.
Ostatnio zmieniony przez pawel.GL 2013-03-19, 13:01, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2013-03-20, 13:17
A kojarzy ktoś gościa który na forum golfa sprzedawał dodatkowe kontrolki takie jak rezerwa płynu do spryskiwaczy czy otwartej klapy. Chetnie bym coś takiego kupił ale nie mogę go nigdzie znaleźć
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
To co podał corek, to jest licznik USA, a to co ma JelonJL, to jest licznik z angola, zobacz sobie czcionke, w usa jest taka jak w licznikach starego typu czyli bardziej kwadratowa. Ma dwie wtyczki z tyłu jedna pod drugą. Dodatkowo licznik z US ma inny pasek kontrolek, np (zależy czy usa czy meksyk) zamiast ręcznego napisa BRAKE kontolka poduchy, niezapiętych pasów, ABS,Check, kontrolka otwarcia klapy
licznik z aukcji którą podał corek jest angol bo temperaturę ma w Celcjuszach a nie fahrenheitach
wybacz ale w licznikach to ja siedze i wiem co jest co, i ten licznik co corek wstawił to US. To że temperatura nie jest w farenheitach nie mówi ze to angol, bo wychodziły wersje na Meksyk tak samo jak nie ma przy wskaźniku paliwa unleaded fuel only. W golfach są dwa typy liczników w zależności od rocznika, stary typ z kwadratową starą czcionką i z widocznymi białymi piktogramami kontrolek zaczyna się prędkość od 20km, a nowy typ ma nową czcionkę, nie widać piktogramów ikonek i prędkość zaczyna się od 0, w liczniku us jest czcionka starego typu w każdym liczniku i prędkośc od 0 i brak widocznych kontrolek(jest wyjątek w licznikach z pierwszych lat produkcji ale to zupełnie inny licznik) więc prościej już się nie da, to us/mexico
Czarnysauber jak coś to mam fotki tych pasków kontrolek od diody.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum