Witam. Mam problem z pompą wtryskową w moim Vencie.Silnik to 1.9 TD, oznaczenie AAZ. Problem jest taki, że cieknie z niej ropa spod dźwigni ssania/przyspieszacza obrotów. Były na niej luzy, wymieniłem oringi, tulejke, nawet łożysko igiełkowe w obudowie i pomogło to na góra 3 tygodnie. Może miał ktos podobny problem i wie jak sobie z tym poradzić. Z góry dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Pele_55 2012-12-23, 09:55, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,9 TD 75KM Pomógł: 9 razy Dołączył: 16 Sie 2011 Posty: 308 Skąd: Bunzlau
Wysłany: 2012-12-23, 12:14
Ja oddałem pompę w ręce gościa, który wymienił mi wszystkie oringi (w całej pompie) za jednym zamachem, pomimo, że ciekło tylko w jednym miejscu. Może coś źle ( niedokładnie ) zrobione. Ja od roku mam spokój.
Jedź do tego co Ci robił, bo na to jest chyba gwarancja.
_________________ pierwszy mój VW ;-)
Ostatnio zmieniony przez Radex 2012-12-23, 12:15, w całości zmieniany 1 raz
podepnę się pod temat gdyż moja pompa też cieknie i pytanie czy ktos ma sprawdzonego mechanika na ślasku co robi dobrze i tanio?? najlepiej okolice bielska, pszczyna nawet tychy u mnie objaw jest taki ze cieknie z pod dekla co się ustawia zaworki na dawkowanie na cylindry paliwa i cieknie tylko jak jest zimny w dodatku byłem w bosch service w bielsku i gosc mi powiedział ze trzeba cała pompe zregenerowac i że to kosz 1000zł regeneracja + koszta wyciagniecia i założenia z powrotem prosze o pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum