tylko filterek gazu wymieniłem i ustawiony jest dobrze i mam w nim dawke do ustawiania na srube tak jak w drugim moim vencie i tamte pali na 100 około 10 litry gazu a te o wiele za duzo
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2013-05-28, 20:33
Najprościej będzie sprawdzić ile Ci pali benzyny, zakładając że gazu pali ok 20% więcej. W tedy wyjdzie czy to wina gazu czy coś z autem.
Parownik ile ma nalatane
adi1987 napisał/a:
ustawiony jest dobrze i mam w nim dawke do ustawiania na srube
Tym bym się tak za bardzo nie sugerował, w jednym vento może być ok, w innym już nie, zależy chociazby gdzie masz jaki mikser i czy masz podkładki czy nie itp. We wtryskach jednopunktowych ciężko jest ustawić dobrze gaz na śrubę a to dlatego że robisz to na postoju a nie pod obciążeniem w pełnym zakresie obrotów, wystarczy że zatankujesz inny gaz i już Ci śruba sama się nie dokręci w jedną czy drugą stronę aby skorygować skład mieszanki. Tak samo ma się do ustawień na śrubie temperatura i wilgotność powietrza, stopień przytkania filtra powietrza, gdzie na porzadnym sterownika miałbys to skorygowane na krokowcu. No a dwa, jest to niestety nielegalne.
Jedyne co mogę podpowiedzieć to sprawy eksploatacyjne (zapłon, filtry) no i sprawdzenie ile beny łyka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum