Wysłany: 2013-08-31, 00:06 1.8 90km nie pali na benzynie
witam. mam problem z moim autem,a mianowicie pare dni temu jechałem do Olsztyna i zaczeła mi elektryka swirowac, tzn temp.cieczy pokazywało mi do 110,słabsze swiatła itp odkryłem ze to była wina masy ,ok wiec to zrobiłem. tego samego dnia zatarła mi sie pompa paliwa(jezdzę na LPG) a benzynki za duzo spuściłem ;p. ok pompe wymieniłem i było cacy,lecz na drugi dzien nie chciał palic :(okazało sie ze nie dochodzi prąd do pompki wiec dalem kable na krótko i pompa działa,paliwo podaje do wtrysku a auto nie pali zmieniłem przekaznik i tez nic,wiec pomyslałem zeby sprawdzic opcje na hol i tak przez 10km posmigalismy na lince i dalej nie pali,a na gaz jak przełaczylem to odpalił.prosze o pomoc bo auto służy mi jako transport codzienny a nie moge nawet na gazie jezdzic bo trzeba miec 2.5tyś obrotów zeby gaz włączyło
Co do gazu jak masz przełącznik na tzw 3 pozycję to ustaw na 2 i zapala na gazie samym , jak masz tylko jeden przycisk to go trzymaj i odpalaj i będzie tylko na gazie palił . Ja bym poszukal co się upalilo a nie na krótko. Hmmm a może imobilajzer blokuje ? Silniczek krokowy padł...
Imobilajzera nie mam,a przełacznik na gaz mam na jeden przycisk i gaz sie załancza dopiero jak depne do 2.5tys obrotów na benzynce. hmn sprawdze dzis ten krokowy i jeszcze powalcze z tym
przesiedzialem dzis prawie cały dzien i naprawiłem okazało sie ze mam cudowana instalacje i za skrzynka bezpieczników był dodatkowy bezpiecznik puszczony w kabel i spalony. wymieniłem i autko działa na benzynce i gazie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum