Witam wszystkich Vento maniaków i nie tylko Jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość otóż mój problem polega na tym wymieniałem silnik ponieważ poprzedni zaciągnął wody i niestety pogięte korby po wymianie mam pełno problemów nie grzeją świece czujnik oleju załącza się powyżej 2000 obrotów itd i teraz co najgorsze z czym mam problem z który nie moge sobie poradzić chodzi o to ze ci co wymieniali silnik nie wiedzieli ze nie miałem komunikacji obd żeby to naprawić i rozpier...li mi pod skrzynka bezpieczników pełno kabli wisi ich teraz od zarąbania niby elektrycznie działa ale wiem ze coś jest nie tak bo nie mam nawet prawej kontrolki kierunku na zegarach prosiłbym o schemat albo opis jaki kolor kabla i jego końcówki gdzie powinien iść wiem ze podobne tematy były wałkowane ale na tych schematach nie mogę się połapać niektóre kable na pewno są nie potrzebne ale jak przed akcja wymiany patrzałem w skrzynkę to tyle wiszących wolnych kabli nie było proszę o pomoc
To ładnie Cię urządzili co do czujników to temat tyle razy walkowany ze szok. Sprawdź ciśnienie , jak będzie dobrze to kup nowe czujniki takie jak powinny byc. I z jakiego silnika na jaki zmieniales ?
Silnik zmieniłen na ten sam 1z tdi 90 kucy napewno sprawny 100 procent czujniki ale głownie chodzi mi o kable pod skrzynka bezpiecznikow tyle ich wisi ze napewno cos jest porozlanczane jak bede w domu to porobie fotki i moze ktos mi powie jak powinny byc polaczone lub gdzie wsadzone
dzis kupiłem czujnik ciśnienia i jest ok niestety już jest ciemno i nie ma jak zrobić dobrej jakości fotek tych kabli. aaa i jeszcze mam pytanie czy jeżeli jest np przestawiony rozrzad o zab to świece moga już nie grzać???
bardziej chyba ustawienie pompy bo bylem w serwisie zrobili mi obd2 i powiedzieli ze mam $*^%*&%( nastawnik pompy wtryskowej i nie beda patrzeli dlaczego nie grzeja swiece bo moze byc to wina nastawnika to prawda??? a kabli i tak mi nie ruszyli bo powiedzieli ze kazda godzina platna a zeby dojsc do tego co jest pochszanione to dlugo zejdzie
Nieźle masz tam namieszane,zaglądnę jutro do siebie jak to tam wygląda jak coś to postaram się zrobić jakieś foto i Ci podrzucę z tego co pamiętam to tylko jeden wtyk tam sobie bezczynnie wisi a tak to reszta powinna być gdzieś podpięta...jakoś do tego dojdziemy ;-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum