siema. dzisiaj dostałem od kuzyna funkiel nówki nie śmigane tarcze hamulcowe na przód, wentylowane. niestety nie wiedział on do jakiej fury to są, na oko były bardzo podobne do VW'owskich. jednak okazało się że są to do civica - takie http://allegro.pl/klocki-...3562048490.html . jak myślicie, uda mi się to wsadzić do siebie na przód ?
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2013-10-14, 20:32
Musze Cie zmartwić ale nie, tarcze 240stka, a vento ma 256 tarcze także zakladajac klocki może być problem, noi nie wiadomo czy klocki na grubość dobierzesz ale na 99,9% nic z tego nie bedzie
Silnik: 1,8 AAM Pomógł: 11 razy Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 620 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2013-10-14, 20:52
Ogólnie ja nie jestem za czym takim, że się oszczędza na częsciach, które odpowiadają za bezpieczeństwo, aczkowiek każdy robi jak uważa przetocz, załóż i zobacz czy będą pasowąć nie sądze, żeby któryś z chłopaków kombinował coś takiego co Ty teraz próbujesz
jakby wszystkie inne wymiary pasowały to spoko. ale chyba masz rację, daruję sobie bo jak ma się coś spi#$%*&ić w czasie awaryjnego hamowania to będzie VWento Compact ;/
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2013-10-14, 21:05
Jeśli masz tarcze jak u mnie czyli niewentylowane 239 to według mnie nie podejdzie i chyba to gołym okiem widać, niewentylowane seryjne mają 12mm grubości, a te Twoje wentylowane 21 mm, poza tym te hondowskie wejdą głębiej (przynajmniej tak to wygląda) i nie wiem jak to zgrasz z zaciskiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum