Witam, kilka dni temu kupiłem vento 1.9 tdi '94 i postanowiłem podpiąc licznik. Po podpięciu licznika strasznie szarpało więc go odpiąłem i z danych na forum dowiedziałem sie zę to prawdopodobnie natawnik pompy i mam w związku z tym pare pytań:
1.Czy na 100% winny jest nastawnik pompy?
2. Jak rozpoznać czy nastawnik nadaje sie do czyszczenia a kiedy do wymiany?
3. Czy nie będzie innych objawów gdyby rzeczywiscie było cos nie tak z nastawnikiem?
4. I czy można spokojnie jeździc z takim stanem rzeczy?
Odp1 nie wiadomo jakie konkretne objawy
odp2 Przewaznie jest do wymiany bo zaden warsztat nie bawi sie w czyszczenie duzo zabawy male koszty oczywiscie sam mozesz to zrobic ale jezeli nie jestes mechanikiem po naprawie nastawnika sam nie ustawisz pompy kosz nastawnika po regeneracji ok 300 pl plus 200 kaucja zwrotna po wyslaniu swojego starego gosciu na allegro sie tym zajmuje polecam go sam wymienialem daje rok gwarancji
odp3 Nie rowna praca na biegu jalowym, migajaca kontrolka swiec, nieznaczne zwiekszenie zuzycia paliwa, powietrze w przewodach, po wbiciu biegu i puszczeniu wszystkich pedalow nie da rady jechac szarpie
odp4 Mozna ale wkurza taki stan rzeczy:-)
dzięki za odpowiedz, więc w gruncie rzeczy na razie nie ma sie czym przejmować
U mnie jeszcze nic nie miga tylko szarpie po puszczeniu sprzęgła ale muszę przetrzymać tak do wiosny
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum