Silnik: 1.9 TDI AHU Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 3063 Skąd: LLE
Wysłany: 2013-10-11, 17:02 Viki vwkrzysia
Vento się rozsypało więc trzeba było kupić coś nowszego
Padło na Vectrę C. Miała być wersja przed liftowa ale podnieśliśmy nieco próg cenowy i wyszła już ta z "łezkami".
Trochę o aucie
Pochodzi z końcówki 2005 roku. Silnik diesla 1.9 CDTI o mocy 120 koni.
Dwie najprzyjemniejsze rzeczy jak dla mnie w tym aucie to ori przebieg 157 tyś i całe auto w oryginale czyli nic nie było jeszcze malowane w niemczech
Wyposażenie:
ABS
kontrola trakcji
pół automatyczna klimatyzacja
el. szyby x2
el. lusterka i podgrzewane
multimedialna kierownica regulowana w dwóch płaszczyznach
halogeny
podgrzewane fotele
nawigacja
składany hak
roleta oddzielająca bagażnik
chromowane listwy na drzwiach
i pewnie o czymś zapomniałem jak to ja
Chwilowo tylko jedna fotka poglądowa
Uploaded with ImageShack.us
Auto ma być rodzinnym pojazdem więc gwinty i inne tuningi mogę wybić sobie z główki
Jedynym modem ma być wycięcie DPFa (przy okazji dodam mu ze 40 kucyków )
ładny kolor no i faktycznie duży rodziny samochód jeśli to co piszesz o stanie i przebiegu jest prawda to się tylko cieszyć a auto będziesz śmigać jak ta lala choć łezka się krecie ze vento odstawiłeś w pokrzywy
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Z przebiegiem to prawda, jeśli jest autentyczny, to na prawdę pozazdrościć. Sam z resztą też jak Borewicza kupowałem, również miał mieć niby autentyczny, ale wiadomo jak to jest... I tak było, sprawdziłem w ASO i mnie nie okłamał. I się sprawdziło - prawie 70 tysięcy kilometrów zrobiłem od chwili kupna i nic w silnik nie włożyłem, oprócz oleju silnikowego i napędowego. Nawet mechanicznie nie chce nic się za bardzo psuć I tak z jednej strony troszkę już myślałem nad jakąś zmianą, bo to 3 lata już ponad minęło, niebawem nawet i 4 będzie jak kupiłem - coś nowszego mile widziane. Z drugiej jednak strony patrząc pod kątem awaryjności (a w zasadzie bezawaryjności), to chyba zostanę dłużej przy tym, co jest. I to w tym właśnie jest zajebiste, nie mam na co narzekać, i póki co, jak nic się nie dzieje, zostanę chyba na dłużej przy tym, co mam, bo odwdzięcza mi się to Szukając swojej Bory miałem okazję kupić właśnie Vikiego, tyle, że tego przedliftowego jeszcze. Auto szefa znajomego z warsztatu. Niby duże, ale jakoś mojej dupy nie urywało Najbardziej wnętrze mnie nie urzekło, ale przestronność to i owszem. Aczkolwiek z wyglądu nawet fajnie się prezentowała, ale jednaj lifting dodał jej uroku i jeszcze ładniej się prezenci, zacnie Wywal to zło spod samochodu i daj silnikowi oddychać pełną piersią
Krzysiu gratuluje zakupu dobrze że skusiłeś się na wersje po lifcie dużo ładniej wygląda przód auta trzeba będzie oblukać na żywca Tylko dobrze opij zakup żeby się nie psuł ja jak opiłem ventka to do tej pory mam spokój
no Krzysiu nie będę Cię strofował,każdy jest dorosły i wie co robi. Kolega miał takiego opla i powiem tylko-życzę dużo szczęścia w użytkowaniu,bo naprawy do najtańszych nie należą,zresztą jak we wszystkich nowszych samochodach.Powodzenia
Silnik: 1.9 TDI AHU Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 3063 Skąd: LLE
Wysłany: 2014-03-13, 20:59
Ciszę czas przerwać
Dzisiaj z vectry został usunięty DPF
Niestety na "cipowanie" nie zostało czasu bo miałem wizytę u lekarza
W kwietniu lub maju jadę na chip i strojenie.
Wysłany: 2014-04-15, 19:56
Dziękuje koledzy
Vectra śmiga po staremu. Po wycince dpfu stało się to o czym myślałem. Spalanie spadło i czasem mieszczę się w 6 litrach na setkę. Dziś auto odstawione do mechaniora bo czas wymienić rozrząd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum