Wysłany: 2013-10-14, 19:28 Ekspres ciśnieniowy do kawy
Planuję niebawem zakup ekspresu do kawy, ma to być jako prezent. Ja nie jestem smakoszem kawy, nie pijam w ogóle - w tych kwestiach jestem laikiem. Budżet, jaki chcę przeznaczyć to maksymalnie 400zł. Zastanawiam się nad tymi kapsułkowymi, jak i na zwykłą mieloną kawę. Z tym, że osoba, dla której go kupię preferuje (jak na razie) kawy typu 2w1, bądź 3w1 itp. Więc czy jest jakaś możliwość zrobienia kawy w tym ekspresie tzw. kolbowym na kawę mieloną innej, niż tylko mieloną? Bo wszędzie gdzie pytam po sklepach to każdy mówi, że takiej możliwości nie ma. No ale co się stanie, jak innej, niż mieloną nasypię? Co do tych kapsułkowatych to mam na oku dwa modele dolce gusto: KP 2100, oraz KP 1009 odpowiednio, za 299 zł i 149 zł. Kawa będzie robiona raczej sporadycznie i nie wiem który wybrać. Miejsce będzie na niego na blacie kuchennym. Wiadomo, ten pierwszy jest większy i ma pojemniejszy zasobnik na wodę, w odróżnieniu od drugiego. Ciężko mi się zdecydować...
Za miesiąc szef mojej firmy żeni się, nie wszyscy są zaproszeni na przyjęcie, ale zrobiliśmy dużą składkę i czas na zakup prezentu. Szef zdradził, że chciałby dobry ekspres do kawy, ale kompletnie nie znamy się na rzeczy... zebraliśmy 3500 zł, jaki kupić za taką kwotę? będzie go używał oczywiście w domu. Może ktoś z forumowiczów zna sie na rzeczy i doradzi coś w tej cenie ?
Ja mam Bosch TES71151 (sprawdziłem dokładnie) i powiem Ci, że jestem bardzo zadowolony - tym bardziej, że jestem kawoszem Poprzedni ekspres miałem z firmy DeLonghi (sprawdzałem w internecie w poszukiwaniu modelu i chyba był to ESAM 3500 S) - także bardzo fajny. Bosch - klasa wyżej także jak chcecie kupić mega prezent to polecam wszelkie ekspresy Bosch'a Są też w wersji z młynkami do kawy - przydatne bardzo. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum