Wysłany: 2013-11-12, 23:13 Długo kręci, śmierdzi benzyną
Niestety mam problem ze swoim ventem. Pierwsza sprawa to, że po odpaleniu auta na zimnym silniku, przez chwilę śmierdzi benzyną na zewnątrz. Raczej to nie jest nieszczelność. Bo po chwili już nie śmierdzi. Tak jakby nie wypalało do końca. Co może być przyczyną?
Drugi problem, to że strasznie długo kręci i tak jakby z oporem na zimnym silniku, jakby nie miał siły ruszyć wałem. Akumulator dobry, po zamontowaniu nowego było to samo, więc aku nie jest przyczyną. Na ciepłym od strzała. Gdy temperatura spada, to automatycznie dłużej kręci. Gdzie szukać przyczyny, bo zielony jestem w tych tematach. Mój silnik to 1.8 AAM.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2013-11-13, 14:36
Paweł_R, sprawdź sobie omierzem czujnik temperatury cieczy opisy sa na każdym forum VW w tym golfa III. Inne przyczyny źle ustawiony zapłon, dziura w podstawie wtrysku, uszkodzenie TPS
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum