A więc witam wszystkich.Przedstwiam wam moje Vento które kupiłem miesiąc temu i poki co sprawuje sie niemalże idealnie prawde mówiąc nie ma co pokazywac poki co, wcześniej miałem Jette A2 1.8Rp w wersji GL po czym szedłem na psy jeżdząc Peugeotem 306 Roland Garros
A więc troche suchych faktów:
rok 1995
silnik 1.8 ADZ + podtlenek lpg
wersja GLX
przebieg licznikowo w chwili kupna 211tys aktualnie 213 w kawałkiem
moc to aż całe 90HP
Wyposażenie:
4x szyby w prądzie
szyberdach w prądzie
klimatyzacja
centralny zamek drzwi+klapa tył+wlew
dzielona tylna kanapa z podłokietnikiem
tylne lampy czarno czerwone z hella
jakieś półkubełki
poduszka kierowcy
Co do planów to jest ich wiele,jednakże wszystko zależy od $$$.Z takich które chciałbym jak najszybciej wprowadzic w życie to :
poprawa lakieru w kilku miejscach
:right:poprawa lakieru w kilku miejscach,wymiana PP błotnika bo lakiernik zapomniał okularów jak dobierał kolor przy malowaniu
grill na czarno
wymiana foteli i kanapy na Recaro Zielone
pakiet USA
jakieś alu 15 bądz 16
swap elektrycznych lusterek
dołożenie pilota do centralnego
może kiedys w przyszłosci swap motorowni na cos mocniejszego (200+)
2 dni po kupnie miałem nie miłą przygode.podczas kontroli drogowej pewien pan skręcał cieżąrówka i zachaczył mi o prawy tylni róg uszkodzeń wielkich nie było to tylko lampa sie rozleciała,porysowany zderzak i minimalnie błotnik.Oczywiście przyszła szkoda całkowita
Z przeprowadzonych prac jakie wykonałem przy Ventcie to:
przedewszystkich sprzątanie po wcześniejszym właścicielu bo to jakiś rzeznik chyba był
zrobiłem smoked front
wymieniłem kompletny rozrząd,filtry,oleje,palec,kopułke,rozdzielacz i świece z kablami WN
kupiłem i założyłem średni hokej zderzaka przód - do wiosny
wyciałem kata a wstawiłem strumienice
Jako że 4 dni temu byly moje urodziny sprawiłem sobie prezent gdyż udało mi sie wygrac na allegro licytacje całej tylnej klapy z blendą usa i 4 światłami hella czarnymi za 200zł,więc na dniach powinna byc juz na aucie
Jako że za przysłowiową flaszke nabyłem alu BBS RA 15 z zimowymi oponami 195/50/15 to dzisiaj przy śniegu zawitały w Vencie
Słowa krytyki mile widziane
Ostatnio zmieniony przez zula 2013-11-28, 23:29, w całości zmieniany 7 razy
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2013-11-29, 11:49
No autko ladne Ci powiem trochę pracy i bedzie ok Napisales ze zrobiles smoked front, pokaz fotke, to zobaczmy cos tam narobil aha tablica nie pasuje ta co masz z przodu, co do resztz planow jak najbardziej na plus Gwint wpadnie tez?
vwjanekvento, gwint bedzie dopiero na wiosne bo teraz szkoda zakładac na zime.przodnia tablica jest kwadratowa bo taka wziąłem przy rejstracji,teraz czekam na klape z US i wpadnie ona na tył
zula, kiedy jakiś spot integracyjny w Niebylcu albo Lutczy ?
auto stało w Trzebownisku i za dobre pieniądze, sam się nad nim zastanawiałem, ale narazie mnie nie stać na 2 auta
Ty kupiłeś Vento od gościa z Trzebowniska, a on kupił audi 80 b4 od znajomego z Konieczkowej ;P
nic tylko życzyć bezawaryjności !
co do alu 16 to zależy jakie ET ale da się zejść naprawdę nisko nawet przy 9" ale i dobrej oponie, najlepiej 195/40 ale to już trochę za dużo jak na jazdę na codzień
btw. jakbyś chcial coś malować (poprawki lakiernicze wymienione w planach) to podbijaj do mnie bo coś tam działam ;P daleko nie masz
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Ostatnio zmieniony przez zeniTh 2013-11-29, 18:41, w całości zmieniany 3 razy
zeniTh, poki co to nie ma czym sie pokazywac na spocie dopiero można bedzie jak przyjdzie ta klapa z us ze światłami bo jednego wogole na aucie nie ma haha
nie nie ja go kupiłem w Wysokiej Głogowskiej bo gośc kupił sobie VW Bore,a co do malowania to sam sobie wszystko robie,w sumie z zawodu jestem ślusarz-spawacz ale jakoś tam malowac potrafie ale dzięki
zeniTh, a możliwe ze to trzebownisko,bo jak sie ugadywalem z gosciem to mowil ze pracuje do 16 i pozniej dopiero można u niego poogladac,w sumie to jak go kupowalem to juz ciemno bylo,zadnej lampy tylko latarka z kalkulatora i tylko byla próba młotkowa na progach i podwoziu
gość od któego kupiłem klape ma jeszcze jakieś fanty z Jetty III i ma mi podesłac kilka zdjęc więc jeszcze napewno cos wpadnie
powoli też rozglądam się za zderzakami us bo by sie przydało do pełni szcześcia
tom cio, vwjanekvento, no to widocznie ja juz nie dowidze,nie ten te lata już haha
vwjanekvento, wiem jak wyglądają zderzaki z US,co do tablicy to juz mam kwadratową więc nie musze dorabiać,do końca tygodnia powinna juz być z blendą na tyle
Silnik: 2E Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 06 Mar 2010 Posty: 2005 Skąd: Jasna Góra
Wysłany: 2013-12-04, 09:39
Siemanko, ventyl juz mi sie podoba bo zielony, widze ze plany dobre a i dzialania w celu ich wykonania juz ruszyly wiec powodzenia w zrealizowaniu wsszystkich i jeszcze wiecej
a tak wyglądały stare prawa to jakaś inwencja twórcza z kawałkiem innej lampy
Smoked front,jeszcze za jasno wyszedł,kiedyś przy czasie jeszcze raz rozbiore i więcej zamaluje odbłysnika
Jako że tylnia klapa już pomalowana i dzisiaj czeka na założenie,to przy okazyjnie jeszcze grill przemaluje listwa pod światłami pojdzie w kolor a żeberka na czarno razem ze znaczkiem
Ostatnio zmieniony przez zula 2013-12-05, 14:36, w całości zmieniany 4 razy
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2013-12-05, 16:09
Dobrze działasz smoked jest ale tak jak piszesz pomaluj więcej odblysnika a dokładnie, te falowane miejsca pomysl z grillem popieram jak masz gdzies okazje to poszukaj starego typu, noi blendy przydalyby się czarne
vwjanekvento, myśle o starym grillu,ale narazie zostaje ten co jest.kiedys go wynienie bo narazie są ważniejsze rzeczy do zrobienia niż takie pierdoły:D
no i to tak.wczoraj wpadła nareszcie klapa z blendą US,siadła jak ulał co mnie najbardziej cieszy
przy okazji malowania klapy i grill sie zachaczył więć poszedł w czarny mat a listwa w kolor,znaczek jeszcze raz do pomalowania bo nie wyszedł tak jak chciałem
no i powoli zaczynam kompletować graty pod MFA
dzisiaj niestety gdzies pękł wydech bo zaczął głośniej chodzic,a że za zimno jest bedzie musiał tak przejezdzić do poniedziałku
pawel66600, mi tez zbytnio nie pasuje bo odstaje.spróbuje ją wygiąć a jak nie bedzie to zamówie,choć narazie musze ogarnąć kilka miejsc na blacharce.także wygląd sprawą pierwszorzędną
pawel66600, nic sie nie stało;) wróciło 2 tyg temu ze Szwecji i stoi w garażu bo ja sobie kupiłem a4 b5 afn w Q.i sie zastanawiam czy na sell go czy zostawić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum