Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 23 Sie 2012 Posty: 568 Skąd: Kwidzyn/Malbork
Wysłany: 2013-12-13, 20:59 Ventyl nie odpala
potrzebuję pilnej odpowiedzi na temat ewentualnych przyczyn "zdechnięcia" mojego Ventyla. stało się to z dnia na dzień i nie mam kompletnego pojęcia o co może chodzić..
otóż: po przekręceniu kluczyka silnik kręci jak należy, ale autko nie chce odpalić.. w pewnym momencie zaczyna migać kontrolka oleju.. przy większej liczbie prób zaczyna być czuć paliwo..
i tak: z olejem jest wszystko w porządku, akumulator dobry, ale przewód paliwowy nie jestem pewien, ale wydaje mi się pusty..
w czym może tkwić usterka? dodam, że autko zostało kilka dni temu zatankowane, przyczyną może być zła jakość paliwa?
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 23 Sie 2012 Posty: 568 Skąd: Kwidzyn/Malbork
Wysłany: 2013-12-14, 17:07
problem rozwiązany stare przewody miały przebicia, co w połączeniu z wilgotnością dało takową usterkę. ich wymiana na nowe poskutkowała powrotem do normy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum