Wysłany: 2013-11-26, 13:25 Nie działający regulator temperatury nawiewu
Witam!
Kiedy próbowałem wyregulować temperaturę nawiewu w Vento z 93r pokrętło nie chciało się przekręcić. Przyłożyłem trochę siły i przekręciło się ale tak że teraz chodzi luźno a temperatura nie reguluje się. Wieje zimnem. Czy dam rady sam to zrobić tak żeby chodź wiał ciepłem?
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2013 Posty: 653 Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-11-26, 13:41
Podejżewam, że zerwały sie linki lub zaczepy które są pod konsolą gdzie masz pokrętło i za pomoca których regulujesz temperaturę. Musisz rozebrać i zobaczyć
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2013-11-26, 14:19
Ciągno jet podpięte do klapki która jest przy nagrzewnicy. Dźwignia tej klapki jest od spodu pod nagrzewnicą, sięgniesz palacami, i przstawisz klapkę. Ale jeśli złamała się ta dźwignia to żeby przstawić klapkę trzeba będzie zdjąć półkę nad nogami pasażera, odłączyć kanał nawiewu biegnącu od dmuchawy od obudowy nagrzewnicy (zatrzaski na około ) i po odłączeniu tego kanału doiero palcem dostaniesz do klapki , ale to jest tyle roboty że gdyby się tak stało to trzeba to naprawić do końca jednoczasowo czyli zmnienić co się zepsuło biorąc używaną obudowę nagrzewnicy ze szrotu lub jakoś klejąc.
Silnik: .:R32 Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 10 Mar 2013 Posty: 63 Skąd: GDA
Wysłany: 2013-11-27, 21:33
Jak koledzy wyżej piszą, od siebie dodam że jak już będziesz rozbierał do samej klapki to wymień od razu nagrzewnice niecałe 50zł chyba kosztuje a będziesz pewien i unikniesz nieprzyjemności w przyszłości gdy Ci siądzie i a piać trzeba będzie demontować deskę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum