Rękoma i z głową .
A zaglądałeś pod auto? Wydaje mi się że nie .
Okienko od wewnątrz auta odkręcić / 3 śrubki / , odłączyć kostkę , rozłączyć przewody paliwowe , pod autem odpiąć zapinki przy wlewie / podpięte przewody przewietrzania / odpowietrzenia / , odkręcić dwie obejmy/trzymające zbiornik / i masz zbiornik na dole .Chyba o czymś nie zapomniałem .
użyj google, to nie boli ja to w 3 sekundy znalazłem
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Silnik: 1,8
Wysłany: 2014-01-08, 13:10
Hej, no właśnie zależy mi żeby to zrobić jak najszybciej, bo z "wiszącym" bakiem trochę niekomfortowo się jeździ mając przed oczami obraz we wstecznym lusterku kuli ognia, gdy ten odpadł ;-D
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2013 Posty: 653 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-01-08, 14:14
Mi jedna opaska przegniła juz dawno (jakos w sierpniu) i jeżdzę tak do tej pory przymierzając się do wymiany (zamówiłem wczoraj). Jeździć tak się jednak nie boję nawet na dalsze trasy, bo zbiornik zazwyczaj jest zapełniony symbolicznie (LPG) więc myslę, że dwie opaski sobie z tym radzą. Wymienić jednak wiadomo trzeba.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2014-01-11, 18:50
Gural99, niedawno ktoś takie kupił z kolegów na forum golfa III i były ok a Vento ma to samo.
Natomiast ja poniewaz ponieważ również jestem ze wsi a potrzebowałem na już to dorobiłem sobie sam opaskę z blachy ocynkowanej, zagiąłem ją na trzy razy żeby grubsza była na końcach otwory na śruby i mam już 3 lata bez korozji bo ocynk jest, a zajęło mi to 15 minut.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum