witam,czy ktoś wie i pomoże? gdzie wpiąć przewody wtycki od wiązki klipsa zapiętych pasów.Chciałęm wpiąć kostkę w tylną część skrzynki ale u mnie już jest wpięta i zajęte wszyskie piny.Gdzie wpiąć kostkę białą i dwa przewody z foto?
po pierwsze 2 przewody idą od tego klipsa do czarnej wtyczki którą wpina się w tylną część skrzynki,u mnie w tej kostce są zajęte piny,moje pytanie gdzie wpiąć te 2 przewody od klipsa?chyba są koloru jeden czarno zielony,drugi szaro jakiś.i gdzie wpiąć biał kostkę z drugiego foto-przewód brązowo żółty.
te fotki są troche nie widoczne wiec napisze od końca jak to idzie. po pierwsze potrzebujesz przekaźnik no i oczywiście licznik musi mieć ta kontrolke zapięcia pasów bo inaczej wyjście w liczniku będzie niedostępne więc tak:
czujnik zapięcia ma dwa przewody jeden koloru BRĄZOWEGO który idzie do masy oraz drugi koloru CZERWONO-ŻÓŁTY LUB CZARNO-ZIELONY który idzie w pin L/4 skrzynki bezpieczników (w ten pin będzie prawdopodobnie wpięty jakiś kabel koloru ziolono-niebieski musisz go zwatować razem) ten pin skrzynki L/4 łączy się w skrzynce z przekaźnikiem w gnieździe nr9 w pin 2 o oznaczeniu GF, jeżeli przekaźnik będzie to łączy on pin 4 przekaźnika o oznaczeniu L, w skrzynce się łączy z pinami wyjścia U2/3 oraz D/10. pin U2/3 i D/10 to to samo obojętnie z którego idzie kabel koloru BIAŁO-NIEBIESKI LUB BIAŁO-FIOLETOWY ten kabel idzie do zestawu wskaźników czyli do licznika na pin T28/18 lub T28B/03
KOLORY KABLI SĄ POGLĄDOWE RÓŻNIĄ SIĘ OD RODZAJU AUTA Z JAKIEGO MASZ ZESTAW ja mam taki schemat o takich oznaczeniach ale podłączenie jest takie same
Mój licznik ma tą ikonkę.Czyli obciąć tą kostkę ,brązowy zewrzeć z masą ,L4 u mnie zielono czarny zlutować z przewodem L4 obecnej mojej <a class="ktg6us78hf8vdu7" href="javascript:void(0)">skrzynki</a>?a ten żółto brązowy z białą kostką co z nim ?
Ostatnio zmieniony przez andrzej104513 2014-01-25, 13:35, w całości zmieniany 1 raz
coś się tekst zje...Mój licznik ma tą ikonkę.Czyli obciąć tą kostkę L,brązowy zewrzeć z masą ,czy też zlutować z L2?L4 u mnie zielono czarny zlutować z przewodem L4obecnej mojej skrzynki?a co z żółto brązowym zakończonym białą kostką?
brązowy to masa obojętnie gdzie wepniesz w bude, pin L/2 zostaw on odpowiada za co innego!!!! w pin L/4 wpinasz swój kabel czarno-zielony lub wlutowywujesz, Z pinu U2/3 lub D/10 ciągniesz kabel do licznika na pin T28/18 lub T28B/03 (zależy od rodzaju licznika tzn. jego tylnej wtyczki. Tu masz tył skrzynki bezpieczników gdzie się wpiąć http://imagizer.imageshac...90/571/xw2v.jpg
Cytat:
a co z żółto brązowym zakończonym białą kostką
ona idzie od tego czegos co jest podłużne owalne z czerwonym plastikiem co to jest bezpiecznik????? zobacz od czego to idzie (gdzie jest podłączone)
Ostatnio zmieniony przez hotdriver 2014-01-25, 15:30, w całości zmieniany 2 razy
a w starej wtyczce w L2 jest wpięty kabelek od tego klipsa brązowy.Co jeśli mam przekaźnik 36 wpięty w nr9?tak od tego czerwonego i też idzie od klipsa i jest zwatowany z brązowym od klipsa.
Ostatnio zmieniony przez andrzej104513 2014-01-25, 15:59, w całości zmieniany 1 raz
pin L/2 odpowiada za krańcówke drzwi przednich kierowcy, może być tak że jeżeli będziesz miał otwarte drzwi a zapięte pasy będzie piszczeło i bedzie kontrolka pasów co bedzie oznaczało że masz zapiete pasy, jeżeli masz zamkniete drzwi a nie zapięte pasy bedzie piszczało i pokazywało kontrolke co bedzie oznaczało że masz nie zapiete pasy, jeżeli będa zamkniete drzwi i zapiete pasy bedzie cisza i analogicznie z otwartymi drzwiami i nie zapietymi pasami, jeżeli chcesz takie cos miec to powiedz co to jest to czerwone, na twoim miejscu nie podłaczał bym tego czujnika pasów pod krancówke drzwi czyli w pin L/2 dla mnie bez sensu funkcja z otwartymi drzwiami
czemu bez sensu np otwarte masz drzwi i coś robisz przy aucie to by ci cały czas piszczało,zamknięte drzwi przekręcony zapłon to powinno wtedy piszczeć.A co z tym przekaźnikiem?
musisz mieć odpowiedni przekaźnik/brzęczyk który ma 5 lub 6 nóżek o oznaczeniach "31", "15", "L", "GF", "86", i prawdopodobnie "85" (nie moge się rozczytać ze schematu) a co z tym czerwonym coś ? co to?? tu masz całe schematy podłączenia wszystkiego dojdziesz sam co do czego http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=80 na stronie 32 masz podłączenie tego czujnika
Ostatnio zmieniony przez hotdriver 2014-01-25, 17:01, w całości zmieniany 1 raz
4 nóżki,jest to brzęczek od świateł prawdopodobnie
dokładnie w tym miejscu znajduje się brzęczyk od świateł i on będzie odpowiadał za światła i pasy tylko nie jestem pewny czy inny przekaźnik/brzęczyk nie powinien być (z większą ilością nóżek) jak podłączysz wszystko to dopiero się przekonasz czy trzeba szukać innego przekaźnika czy ten będzie działał
Ostatnio zmieniony przez hotdriver 2014-01-25, 18:28, w całości zmieniany 1 raz
w która stone skierowana???i czy napewno dioda??daj jakas fotke w duzym rozmiarze zeby bylo wiadomo bo z kad mamy wiedziec i gdzie to podlaczyc jak nikt nie widzi co to jest. jasnowidzem nikt nie jest
tak,a druga strona do klipsa.kurcze nikt nigdy tego nie zakładał.
Dodam jeszcze że gdy pas nie jest zapięty to jest obwód w zapięciu ,gdy zapniemy pas ,obwód zostaje przerwany.
Ostatnio zmieniony przez andrzej104513 2014-01-25, 21:09, w całości zmieniany 1 raz
nie wiem szukam szukam i nie ma zadnego schematu z takim włacznikiem znalazłem tylko z nowszego rocznika że to cos w czerwonym to dioda z solenoidem które się podłącza do modułu systemu SRS czyli poduch, więc ja bym go nigdzie nie podpinał a ten brązowy poprostu obcioł i podłączył bezpośrednio do masy i by było po zawodach z resztą rób jak chcesz ja juz ci więcej nie pomoge bo sam nie wiem :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum