Witam.
Mam taki problem. Maska w moim vento jest brzydka mianowice w porównaniu z całym samochodem wygląda jakby ją ktoś potraktował marnymi woskami (po umyciu pod kątem widać smugi takie:/)
Są jakieś metody żeby przywrócić jej blask i zrównać ją bardziej kolorem z samochodem? Macie jakieś doświadczenie z tym? Co sądzicie o kosmetykach meguiars'a ?
przedewszystkim wymyć dobrze auto z szamponem o neutralnym PH oraz potraktować glinką lakierniczą, później możesz potraktować zwykłą pastą tempo i powinno być dużo lepiej
wszystko powinieneś kupić w dobrych sklepach motoryzacyjnych
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Silnik: ASZ+ Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 386 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-04-27, 22:43
lysyfm napisał/a:
Co sądzicie o kosmetykach meguiars'a ?
Jedne z lepszych Nie wiem do końca co ty tam masz na tej masce, ale jeśli np. chciałbyś coś lepszego i bardziej uniwersalnego niż Tempo to polecałbym ci np. Meguiars Ultimate Compound, maszynowo lub ręcznie. Jeśli nie masz żadnego sprzętu do polerki to zaopatrz się w jakiś aplikator, ja tam gdzie nie sięga polerka używam Monster Shine Tri Color - uniwersalny do past i do wosków. Do tego dasz jakiś wosk na koniec i będzie dobrze, a nawet bardzo dobrze. Takim zestawem dasz radę zrobić cały samochód ręcznie, z tym, że pochłonie to też trochę czasu
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2014-02-26, 22:01
Troche odgrzeje kotleta
Co byscie polecili na lakier po zimie, wiadomo stare woski, oksydacje, itp. ostatnio auto mylem 2 razy pod rząd żeby ten brud zimowy zmyc ale i tak jeszcze widać jakiś bialy nalot, minimalnie ale mnie to wkurza myslalem nad Meguiars Ultimate Compound na początek żeby to usunąć ( recznie bo nie mam polerki ) co potem? Jakis wosk w plynie czy co?
Silnik: ASZ+ Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 386 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-02-27, 20:59
Jeśli chcesz jechać całą karoserię to łapa ci odpadnie po ręcznej polerce, nie mówiąc o późniejszym ręcznym woskowaniu Wosk Collinite 476 lub Meguiars 16. Ewentualnie zawsze można użyć jakiegoś dowolnego tańszego wosku, pytanie na jak długo ma się utrzymać to na lakierze i na ile cenisz sobie swój wysiłek
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2014-02-27, 21:41
Reka odpadnie to zamówimy nowa A tak poważnie wszystko recznie ,wiem ze to jest czasochłonne bo woskowałem auto po lakierowaniu turtle wax, i reka bolala Ale czego się nie robi dla venta/o, wysiłek no trudno jak mam sie pomeczyc kilka godzin to niech starczy chociaż na pare tygodni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum