Spotkał się ktoś z obwódką znaczka grilla?
W najnowszym typie grilla miałem taką wsadzoną między znaczek a grill w stary typ też włożyłem, bez tej obwódki znaczek lata luźno. Znaczek jak i obwódka oryginalne.
W katalogu nie mogę też jej znaleźć, na zdjęciach innych Vento też nie.
u siebie też mam taką obwódkę a grill mam pośredni,jak dobrze pamiętam to ta obwódka jest gumowa albo coś podobnego do gumy jutro sprawdzę w drugim znaczku co mi leży i jak coś to mogę podać numer tej obwódki jak jest wybity
pawel66600, wydaje mi się że poprostu znaczek z grila po liftingu musi miec tą obwódkę i dlatego lata lużno w grilu starego typu. A stary jest na tyle duży że pasuje bez tej podkladki i w stary i w nowy grill. Stare znaczki żadko kiedy były też chromowane, a nowe wszystkie, różnice leżą po stronie znaczkow na 100%
Ale ja mam i nowy typ grilla i stary typ, i w jednym i w drugim bez podkładki lata znaczek, więc to nie to. Znaczki w Vento zawsze były chromowane nie zależnie rodzaju grilla, tylko po tylu latach ten chrom odchodzi. Byłem teraz w garażu i znaczek który kupiłem z grillem starego typu ma taki sam numer i rok produkcji 1992
Przy zmianie naczka u sibie na początku załozyłem tą podkładke i znaczek sie trzymał, jednek zauważyłem ze jego łapki(zatrzaski) nie dostają do końca i przy pociagnieciu po prostu wychodzi, więc założyłem bez
Jak ją znajdę to popatrze na jej numery, znaczek mam chromowany tylko juz nie pamietam z jakiego typu grilla był wyciągany :/ Ogólnie bardziej mi sie widzi z tą podkładką, no ale jest za gruba i niewiem czy to zależy bardziej od typu grilla, czy po prostu znaczki zaleznie od rocznika miały te łapki rózniej długosci
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum