Vento od około 7 miesięcy stoi bez silnika ponieważ z własnej głupoty zatarłem silnik. Po rozebraniu wyszły 3 obrócone panewki korbowodowe, zapadła decyzja o zakupie nowego kompletnego dołu i kompleksowym remoncie VRy. Trochę to trwało przez braki finansowe, ale już prawie koniec, zostało założyć rozrząd zalać olejem silnik i skrzynie i wsadzić do komory.
Stary i nowy blok
Blok na wierzchu to trzeba pomalować na czarno
Osłony i łapy też będą czarne
głowica już na swoim miejscu
Żeby już nie powtórzyła się wcześniejsza sytuacja silnik będzie podniesiony o 2,5cm i miska olejowa skrócona.
Mam tylko nadzieję że maska nie będzie przeszkadzać
Jakiś czas temu złożyłem w VRce rozrząd, a ostatnio pożyczyłem podnośnik i wczoraj zamontowałem silnik w komorze, po 1,5 roku odpaliłem silnik. Wszystko trwało tak długo, ponieważ dostęp do panewek wałka pośredniego jest bardzo ograniczony.
Panewki wprasowane, nareszcie można składać rozrząd.
Profesjonalne blokady wałków z kluczy do gwintów
Rozrząd złożony i obrócony, wszytko gra, można zakładać osłony.
Niemęska skrzynia biegów zamontowana
Silnik wisi to czas na montaż, po pół godzinie męczarni leży na łapach i podkładkach podnoszących.
Filmy z odpalenia wrzucę jak je dostanę, czyli za parę dni pewnie
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2015-11-01, 20:54
no zacnie że venciak poszedł w dobre ręce,jak patrze na temat to przypomina się mój złomek podobne prace podobny styl i kolor felg wydaje mi się słuszny do czerwonego ,bo wiadomo czerwone szybsze,,jedyne co to nie wiem czy to fotki czy błotnik w którym masz wspawane wlot ma inny odcień.
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2015-11-01, 20:58
zacnie ze vento trafiło w twoje ręce widać że ma dobrze ,jak patrze na prace to przypomina mi się mój projekt złomka kolor felg wydaje mi się słuszny do koloru nadwozia bo wiadomo czerwone jest szybsze ,jedyne co to mi się wydaje że błotnik w którym masz wlot ma inny odcień albo to tylko foty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum