Silnik: 1,8 AAM Pomógł: 11 razy Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 620 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2014-03-10, 19:26 problem z kierunkowskazami
Witam.
Mam problem z lewą stroną kierunków.
Żarówki nie są przepalone, dla pewności zamieniłem na nowe i też nie działa lewa strona przód i na błotniku. Tył chodzi, aczkolwiek bardzo szybko. Prawa strona bez zarzutu.
bart_jawelin, sprawdź całe gniazdo żarówki przedniej i wiązkę czy Ci jakiś skrzat nie poprzegryzał kabli Być może zaśniedziałe styki albo nie zwiera plus do żarówki albo sprawdz miernikiem czy wogóle jest tam prąd włącz awaryjne i sprawdzaj. Ewentualnie moze coś ci nie bangla w przełączniku ale tego raczej nie obstawiam. Jeżęli pomogłem kliknij pomógł
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2013 Posty: 653 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-03-10, 19:44
Ostatnio miałem ten sam problem z przednimi kierunkami i okazało sie, że gniazda zaśniedziały i przegniły. Wymiana pomogła. Gniazda znajdziesz na każdym większym ASO (ja za dwa z żarówkami dałem dychę).
Piszę tutaj żeby nie zakładać kolejnego tematu. W moim ventylku podczas jazdy przestały działać i kierunkowskazy i awaryjne. Nie zapalają się również kontrolki na desce. I bezpiecznik i przekaźnik sprawdziłem i są dobre. Gdzie dalej szukać?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum