Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Tablica w blendzie USA !
Autor Wiadomość
Młody RPK 
Kierowca eLki

Silnik: 1.8
Wysłany: 2014-03-23, 20:01   Tablica w blendzie USA !

Tak jak w temacie posiadam blende usa i kupiłem blache na necie z racji wymiarów ! ostatnio krążyła policja za mna po czym zatrzymali mnie do kontroli i chcieli wziasc dowód . co zrobic by tej blachy nie zmieniac? Nie wiecie w urzedzie wyrobią mi tablice na `wymiar` ? mam taka blache jak kolega :http://img37.imageshack.us/img37/4134/zdjcie088v.jpg

czarnysauber 
Vento to ja!

Silnik: 1,8
Wysłany: 2014-03-23, 20:13   

Legalnie możesz mieć z tyłu tylko tablicę dwurzędową która też nie pasuje idealnie do blendy. Tablice w Polsce mają wymiary określone w kodeksie ,odblaskową farbę ze znaczkami PL i hologram. Na tablicy US możesz jeździć tylko na swoją odpowiedzialność. Jak będziesz miał ori tablicę w bagolu zawsze możesz na miejscu wymienić przy policji. Ale nigdy nie wiadomo na jakiego służbistę trafisz
http://pl.wikipedia.org/w...e_rejestracyjne

szefuniopaslek 
Pan i władca oktanów
VWmaniak

Silnik: 1.8 + LPG
Wysłany: 2014-03-23, 20:40   

dzisiaj widziałem Lincolna Navigatora. Prawdziwy amerykaniec i z tyłu miał kwadratową tablicę z urzędu. I co zrobił aby tablica się zmieściła? Chamsko ucięta u góry i u dołu :diabełek:
Możesz zrobić tak samo :)
Lub schować tak jak tu:

STARE 1.9TD

zula 
Niedzielny kierowca

Silnik: mk2 gti 1z+
Wysłany: 2014-03-24, 01:31   

Młody RPK, tablice w urzędzie ci wyrobią bez niczego kwadratową.poprostu idz i powiedz ze zgubiłeś jedną i zero problemu.tablice z neta nie są do użytku na drodze bo nie mają żadnej wytłoczki ani hologramu,nawet na niektórych już na odwrocie pisze że nie są przeznaczone do użytku na drodze.
ja sam mam kwadratowa tablice i będę ją podginał po 1cm z każdej strony żeby ładnie wyglądała ;)

Młody RPK 
Kierowca eLki

Wysłany: 2014-03-25, 11:06   

Polskie prawo jest smieszne ;) Co by im szkodziło wyrobic tablice na wymiar ! dowala takie kwadratowe duze ze do ciągnika to nie pasuje a co dopiero do samochodu ;d Jeszcze Policjant do mnie z tektem: Wyrób sobie w urzedzie moze Ci zrobia na wymiar a jak nie to podegnij i bedzie, ja sobie pomyslałem podegne tablice złapia mnie nastepny raz i powiedza bierzemy dowód za podgieta rejestracje . Sorry ale taki mamy klimat .. Tym razem udało sie dostałem mandat za gasnice dowod zostawili ;d narazie jezdze na tej. W najblizyszym czasie wybiore sie do urzedu zapytac i wyrobic ;d A miałem juz tyle kontroli na tej tablicy i nic mi nie mowili tylko na miescie sie dowalili..

Młody RPK 
Kierowca eLki

Wysłany: 2014-03-25, 11:08   

Policjant : wiem jak wsadzisz taka duza z urzedu to juz nie bedzie tak bajerancko wygladało ;d i sie smieje :D

Odpowiedz do tematu