Ventyl dostał nowy parowinik Lovato rge92 (wielkie dzięki za pomoc Paweł J.).
Dzielnie znosi zimę ale niestety w progu zrobiła się dziura.
Byłem u blacharza i wyliczył sobie 400zł za wymianę progów +150-200zł za podłogę co by było do czego je przyspawać, no i oczywiście do tego progi (100zł).
Teraz pytanie, czy opłaca się inwestować w niego? I tak myślałem nad kupnem drugiego vento na wiosne/lato tyle że 2.0 albo vr6, ale nie wiem czy w drugim nie będzie trzeba robić tego samego. Jeżeli by został jednak ten to idzie do malowania w maju/czerwcu.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez danielss 2014-02-13, 16:19, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2014-02-13, 16:30
danielss w każdym vento/golf 3 trzeba wkoncu robic progi błotniki i pdloge, to nie jest tak ze tylko u Ciebie Ja u siebie robilem i na razie fajnie wszystko się trzyma Wiec rob tego co masz no chyba ze chesz vra jeśli chodzi o moc i osiągi bo ten 2.0 115km jest troszkę mocniejszy niż 1.8 90km
vwjanekvento, niestety masz rację, jednak zdarzają się projekty do sprzedania ze zrobioną już blacharką. Vra planowałem na ten rok ale nie wiem czy nie lepiej na ten sezon zrobić blacharkę wraz z malowaniem w tym ventylu, a na 2015 zeswapować 2.9 .
Progi wymienione i pomalowane, podłoga połatana.
Auto idzie całe do malowania dopiero w maju/czerwcu prawdopodobnie na czarny akryl.
Do tego czasu będę się bujał na stalaku, no i może jutro go skręce w dół, starczy tej kozowiscydozy zimowej.
Silnik: ASZ+ Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 386 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-02-28, 22:31
danielss napisał/a:
prawdopodobnie na czarny akryl.
Lipa moim zdaniem Nic nie robi takiej roboty jak czerwony w idealnym stanie, no ale twój wybór Jakbym miał swojego malować to kolor tylko "TornadoRot", ewentualnie "Candy apple red"
TT600, kolor jeszcze jest do przemyślenia, ale szczerze Ci powiem, że mam dość Tornadorot. Owszem ładny kolor ale jak się o niego mocno dba. Z kolei Candy apple red to już co innego, ten bym chętnie przygarnął. Dla mnie największą kosą w vento jest toffee brown ale to nie te pieniądze. Zastanowie się jeszcze, mam duzo czasu
danielss, z własnej autopsji wiem, jak ciężko jest utrzymać LY3D w świetnym stanie. Auto miałem polerowane, staram się go woskować a i tak wychodzą miejscami utlenienia. Żeby możliwości finansowe mi na to pozwalały to bym polakierował go bazą i na to bezbarwny i to chyba jest najlepsze wyjście.
Ostatnio zmieniony przez Paweł_R 2014-03-03, 11:13, w całości zmieniany 1 raz
Felgi mają 7.5j szerokości + dystanse 19mm, można by było tył jeszcze spokojnie 2cm wypchnąć. Felgi niestety tylko na przymiarke, narazie nie dla mnie takie rarytasy, chociaż na sezon powinny wpaść rh turbo w 17'.
Tutaj felgi na prawowitym właścicielu:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum