Mam problem z moim, zmieniłem silniczek, ale szyber długo był nie używany, ciężko chodził, a jak go nie wyczyściłem i nie posmarowałem niczym. Pewnego dnia przy zamykaniu pękła mi prowadnica( chyba)- mam na myśli tą metalową szarą część, która jeździ do przodu i tyłu, pękła lewa.
Mogę zmienić tylko tą część? czy muszę całość? Jak ją wyjąć?
No wiem właśnie, ale nie chce placic za caly, bo mam dobry swoj;p potrzebuje tylko ta prowadnice. Idzie ro rozmontowac tak zeby wyjac tylko ta prowadnice?
Bez sciagania podsufitki da rade to wyjac i wsadzic nowe?
W nastepny weekend sie za to zabiore, w sumie to i tak bym musiał zdjąć, bo znowu mi woda wcieka po słupku do srodka;/ oby nie padalo przez ten czas. Też masz szpare między szybrem a dziurą w dachu? nie powinno to dolegać do siebie?
to że ci cieknie po słupku to masz syf w rurkach odprowadzających wodę .
Nowa lewa prowadnica kosztuje około 120zł plus jakaś wysyłka.
Cały szyber nowego typu 150zł z wysyłką.
Miałem czyszczone niecały rok temu(ok października) i raczej nie stawiałem auta w takich miejscach, żeby mi tam listków, czy igiełek naleciało, wtedy sie okazało że rurka odprowadzająca jako przepuszczała.
Jak już bd miał nowy szyber to czym go wyczyścić? może być zmywak do gaźników? i czym posmarować, żeby gładko chodził?
Raz już to ściągałem i wszystko zostało w całości ale co bd tym razem nie wiem;p Musze sobie zapas browaru kupić Jak zrobie to dam znac, tylko musze najpierw szyber kupic
ja podobnie przy sciagniu chyba jedne zaczep $*^%*&%( ;D ale bez niego bylo ok
do podważenia zaczepów użylem chyba jakiejś karty magnetycznej ;P tak mi sie wydaje nie pamietam (zazwyczaj tak robie z różnymi zaczepami... nie używam śrubokręta w plastikowych sprawach )
ja plastiki przy okazji pomalowałem w czarny mat motipem tylko duzym problem byl odtluscic to ;P ze 4 razy odtłuszczałem
no i podsufitke okleilem czarna alcantara ale z tym juz trochę $*^%*&%( jest bo trzeba naciągać materiał słoneczniki i lampka tez poszly w czarny mat (tak jak w wersji cabrio)
fajnie wyglada to wszystko po skomponowaniu tylko ze pierwsze łał bylo ale ccieeemno
ogolnie zdjecie podsufitki to ok 30min
niestety nie mam zdjęć podsufitki poszedl na ludzi...
pamietam pierwszy spot w lublinie na ktrorym bylem początek 2009r. chlopaki do mnie a działa Ci szyber??? bo mialem w pradzie ;P jasne ;P i pełen zachwyt
Chciałbym, aby mój też już działał a co do podsufitki to mam świeżo obklejoną na czarno i plastiki też pomalowane na czarno, ale jak już bede sciagał je to chyba odświeże je znowu
Powiem Ci, że sam tego nie robiłem, bo mieszkam w bloku i trochę by śmierdziało ;p
Oddałem to do tapicera, za całość 200 zł, A materiał taki miękki czarny, ale jakby śliski, dobry do czyszczenia jakby coś sie stało.
Wrażenia super, bo w końcu nic nie wisi, super dolega, jak to nowa, no i reakcja znajomych jak wsiadają
Ostatnio zmieniony przez ventylator 2014-04-23, 13:13, w całości zmieniany 1 raz
Powiem Ci, że sam tego nie robiłem, bo mieszkam w bloku i trochę by śmierdziało ;p
he da sie ogrnac ;D ja robilem to w sumie pod blokiem obok garażu blaszaka a piwnica tez jest z prądem wiec da sie tam zawsze cos podlubac ;P ... ale niesty tylko 24v prad zminny :/ choc zrobilem sobie wentlacje bo mam kominy wentlacyjne w moje piwnicy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum