Wysłany: 2014-04-30, 23:15 Jaki Gwint wybrac nowy/używany ?
Witam Was Chciałbym się zapytać jaki gwint mam wybrać do sowjego venciaka . Każdy mówi lepiej kupić nowy a nie kupować kota w worku , dobra nowy a jakiej firmy ?
Mam do wydania około 1000 zł . Proszę odpowiedzi i porady . Dzieki
Silnik: ASZ+ Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 386 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-05-01, 11:46
Bierz MTS, będziesz miał gwarancję, a w tym przedziale nic ciekawszego nie znajdziesz. Chyba, że trafisz niewylaną, fajną używkę za 400-600 zł, to można brać Ale to musisz siedzieć non stop na allegro i tablicy, bo jak polowałem na gwint, to w ciągu godziny już nie było tych fajniejszych używek
Przemek napisał/a:
Tylko pamiętaj żeby mieć gwarancję musi założyć ci to jakiś warsztat.
Oj tam od razu założyć, wystarczy, że przyłożą pieczątkę
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2014-05-01, 21:00
Kup gwint od Mapeta jest znany i mysle ze kiepska opinia w razie W szszargala by mu reputacje jaka ma wsrod uzytkownikow for motoryzacyjnych i nie tylko, tak mysle, Ja kupilem od niego i jest ok wszystko
A muszę tam być zarejestrowany ? i czy jest przysyłka za pobraniem ?
Rejestracja trwa 3 minuty, forma płatności do wyboru albo przelew albo pobranie.
Jak będziesz zakładał gwint to od razu wymień na nowe górne mocowania amortyzatorów, najlepiej na nowego typu.
Drogo jak na Technixa, za 900 można wyrwać spokojnie MTS. Przy okazji, MTS idzie dostać dopiero w czerwcu, nawet u Mapeta, ewentualnie da radę dostać na allegro jakiegoś zachomikowanego w magazynie
Hehe, po ten z pierwszego linka to nawet byłem osobiście w sklepie i na darmo, bo też nie mają na stanie, dopiero w czerwcu. Na 6 sklepów do których dzwoniłem to tylko w jednym mieli ostatnią sztukę. Taka polityka, że wystawiają coś czego fizycznie nie mają
Zdjęcie poglądowe tylko pewnie wstawili innego gwintu.
Mam Tuning Art zapłaciłem 700zł w tamtym roku i śmiga mi się przyjemnie, Tuning Art jest twardszy od MTS. Jak zależy ci na czasie to może warto się zastanowić na tuning art.
Silnik: 1.9 tdi 1z Pomógł: 14 razy Wiek: 41 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 799 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2014-05-04, 11:15
NoNick napisał/a:
Mam do wydania około 1000 zł . Proszę odpowiedzi i porady . Dzieki
Patrząc z perspektywy 4 lat jazdy na gwincie MTS dozbierałbym do 3 tysi i kupił coś z prawdziwego zdarzenia np. KW V2 INOX, zawsze później możesz to przełożyć do kolejnego auta lub sprzedać od ręki. Jedna kolumna MTS po roku mi wylała i tłukła, musiałem oddawać na gwarancję więc koszty za warsztat i ponowną geometrię, później zaczęło się ząbkowanie opon letnich i zimowych więc 2 nowe komplety opon i w końcu nowe zawieszenie... Jak jeździsz sporo to dozbieraj i zapomnij tych szmelcach typu MTS, Tuning Art czy TA Technix
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum