witam.jestem tu nowy od dzisiaj.Witam wszystkich.dzis zakupilem vento 1.8 automat.posiada tempomat.niestety nie moge go aktywowac??jak sie to robi??ewentualnie czy trzeba go jakoś aktywowac??jakims diagnostycznym urzadzeniem??
doprecyzuje problem. otoż sa daw polozenia :off i on oraz rest.moge zablokować wskaznik na off ale nie moge zablokowac na on.czy to moze byc wina bezpiecznika??
Ostatnio zmieniony przez wojtas83 2014-05-16, 22:46, w całości zmieniany 1 raz
dziękuje Paweł.widzę że masz instrukcje po polsku.ja tez mam ale niestety po niemiecku.czy mozna gdzies zdobyc taka po polsku??co do tempomatu.tak wzoraj probowalem robic ze najpierw na ON dzwignie.problem jest taki ze nie chce sie zablokowac na ON tylko odbija w prawo w strone OFF.dlaczego??
a wiec sprawa ma sie tak.przełaczam na ON wciskam SET i słychać w tym momencie takie cykanie jakby sie cos nie laczylo albo bylo cos z ukladem takie miarowecyk cyk cyk.co to moze byc?
podłacz pod komuter i zobacz czy wszystko jest ok czy ktorys czujnik przypadkiem sie nie zawiesza i nie rozlacza tempomatu bez sprawdzenia na kompie w ciemnop nikt ci nie powie co jest grane
a wiec wczoraj podlaczulismy pod kompa ventylka u Hrubka.wchodzac w ikonke tempomat nic nie wyskoczylo.nie laczy sie z tempomatem.Hrubek mowi ze moze jest nieaktywny.a moze dlatego ze go po prostu nie ma??tylko jest manetka??ma ktos jakis pomysl
przeczytaj ten temat http://forum.vwgolf.pl/vi...p?f=14&t=130151 masz napisane jak go aktywowac z pod Vaga może jest nie aktywowany lub w ogóle nie podłaczony byś musiał najpierw zobaczyc czy kable sa podłaczone jak wszystko jest to wtedy Vag i aktywacja
Ostatnio zmieniony przez hotdriver 2014-05-25, 11:50, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum