Witam, mam problem z odpalaniem auta. Podejrzewam że to wina rozrusznika, ponieważ aku jest nowy. Gdy odpalam hałasuje coś przy paskach przy rozruszniku. Jak najlepiej sprawdzić czy to właśnie rozrusznik, ciężko go zdemontować?
Ostatnio zmieniony przez menhils 2014-06-04, 19:21, w całości zmieniany 1 raz
Witam, jeżeli słychać takie "chrobotanie" to czeka Cię regeneracja rozrusznika też tak miałem...rozrusznik jest widoczny nie powinieneś mieć problemu z wymontowanie go ;-)
Powiem Ci że nie mam pojęcia ,ale wydaje mi się że chyba nie...ja swój np załatwiłem zimą bo często długo kręciłem bo miałem problemy z odpalaniem i tym sposobem rozrusznik się skończył, jak to mówią złośliwość rzeczy martwych :-D
Mi się to stało nagle, moja siostra jechała parę razy a ja mam odpalanie na przycisk, i prawdopodobnie to jest coś do wymiany a nie regeneracji. Czekam co inni powiedzą
Może to być przyczyną że rozrusznik został włączony przy odpalonym silniku?
chłopie no pewno ze tak to glowna przyczyna ze nie mozesz odpalic w najgorszym wypadku masz po zębach w rozruszniku czyli szykuj sie na kupno nowego albo jak znajdziesz jakiegos uszkodzonego z dobrymi zebami to bedziesz miał na czesci czyli czeka cie tak jak napisał lukas, czyli regeneracja jak go wyciagniesz odrazu bedziesz widzial co jest grane, w twoim przypadku bez kitu stawiam na zeby wyłamane, bedyks raczej nie bo siada od ciagłego uruchamiania i uszkodzenie idzie wyczuc wczesniej ze cos jest nie tak a zeby przy ponownym rozruchu jak dziala silnik odrazu sie lamia masz szczescie ze ci nie rozerwalo rozrusznika bo czasami i takie przypadki sie zdazaja
Ostatnio zmieniony przez hotdriver 2014-06-04, 20:18, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum