Wysłany: 2007-07-23, 15:31 Samochód bardzo skrętny, kierownica chodzi zaaaaa lekko
Mam taki problem
Kierownica w moim VW Vento chodzi bardzo bardzo lekko. Czy ktoś z was miał może podobny problem?? Czy można to naprawić, bardzo mi to przeszkadza, gdyż jestem kierowcą od 1 miesiąca i ta kierownica utrudnia mi jazdę. Wystarczy lekki ruch kierownicą a samochód zjeżdża mi z drogi
Tzn co do tej kierownicy czy ona jest sportowa czy nie to sama nie wiem.
Samochód jest sprowadzony z Niemiec, ma coś kombinowane przy skrzyni biegów i zegary podświetlają się na fioletowo.
Więc podejrzewam, że ktoś coś tam kombinował przy nim. A kierownica jeśli chodzi o rozmiar to jest taka "normalna" jak w innych samochodach . Jeśli ktoś się orientuje to ile kosztuje wymiana maglownicy??
Mam wrażanie, że ten samochód to beczka bez dna
[ Dodano: 2007-07-23, 19:25 ]
Dzięki za link nie zauważyłam wcześniej. Podejrzewam, że jak bym kupiła sama tą maglownice to w warsztacie zrobili by mi to szybciej niż by mieli sami mieli zająć się kupnem.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-07-24, 00:02
Tak u mnie od początku strasznie lekko chodziło wspomaganie. Wcale przekładnia nie musi być walnięta. Podjedź do jakiegoś mechanika, niech to oglądnie i dobrze poskłąda, to parę ruchów kluczem aby wspomaganie chodziło normalnie a co za tym idzie nie niszczyło maglownicy. U mnie to płyn normalnie pluskał w ukłądzie tak mocno chodziło wspomaganie. Także maglownica może być OK a koszt usługi malutki. Także dobry mechanik i będzie OK
Ja mam to samo bardzo lekko chodzi wspomaganie ale ja sobie dałem spokój i nauczyłem się jeździć z tym , chociaż fakt chciałem sobie to naprawić ale jak narazie dałem spokój i tak mineło 2 lata , ale cały czas myśle co to jest , ja stawiam na pompe wspomagania ale jak narazie to tylko obstawiam . Wycieków niema więc narazie będzie jeździć , sam jestem mechanikiem samochodowym i już z kilkoma mechanikami debatowałem i każdy twierdził , że spotyka się pierwszy raz z tym , że tak lekko kierownica się obraca , może to też kwestkie wyrwegulowania przekładni kierowniczej ( maglownicy ) ale jak pisałem dałem sobie spokój . Pozdrawiam
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-07-25, 10:09
tomala2301 napisał/a:
ja stawiam na pompe wspomagania
to nie to. Mówię Ci, że jak u mnie wymieniali przekładnie w listopadzie to po złożeniu wszystkiego z powrotem powiedzieli mi że teraz jest prawidłowo, bo wcześniej było rozhulane za bardzo... Także można to zrobić z użyciem narzędzi i własnego czasu nie koniecznie cokolwiek wymieniając, ale nie pytajcie jak bo nie mam pojęcia. Tak mi powiedział mechanior wtedy, że poprostu do tej pory miałem to za bardzo rozhulane. Wspomaganie takie lekkie jest super na parkingu, ale na drodze, przy prędkości powyżej 100 to masarka, bo lekki ruch ręką i jesteś w rowie... Ja na takim lekkim bujałem się 6 lat, ale teraz, gdy mam już "normalne" wspomaganie, myślę, że lepiej to naprawić, bo szkoda życia i prozaicznie rzecz biorąc kasy bo przekładnia pewnie tez sie szybciej niszczy od tego...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum