Witam, ma ktoś może rozpiskę które z tych 4 kabelków przy wtrysku są od wtryskiwacza? Zdejmowałem tą plastikową pokrywkę i CHYBA białe kabelki to ''-'' a czarne to ''+'', dalej nie wiem bo wszystko w plastiku zalane. Tylko który do czego? Bo tam jeszcze jest czujnik temperatury powietrza zasysanego i nie chcę popierdzielić czegoś. Jest mi to potrzebne do sterowania dodatkowymi wtryskami przy turbo i przez przekaźniki chcę dodatkowym wtryskom dać sygnał z tego ori mono. Chyba że ktoś zna inny sposób?
Ostatnio zmieniony przez tom cio 2014-06-15, 01:58, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2014-06-15, 11:13
Jeśli chodzi Ci o tą wtyczkę "na płasko" w poziomie, tą najbliżej wlewu oleju to wiem, że aby sprawdzić czy wtrysk prawidłowo pracuje mierzy się rezystancję dwóch środkowych zacisków, oczywiście po wcześniejszym ściągnięciu wtyczki......ale nie wiem czy Ci to w czymś pomorze.
Paweł J., dzięki za zainteresowanie, już doszedłem co i jak, pin chyba 3 (fioletowy kabel) to kabel sygnałowy wtryskiwacza (''-'') a pin 2 to ''+'' wtryskiwacza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum