Panowie Mechanicy oraz Ci w temacie. Chcę Wujasowi zrobić prezent i kupić mu podnośnik pneumatyczny, taki najmniejszy do 1,5 - 2 t, całego samochodu się przecież tym nie podnosi więc po co większy. Tylko pytam się pierw tutaj bo może ktoś już kupował takie cudo i mógłby coś polecić a przed czymś przestrzec ?
Ale Wam chodzi o to, żeby w czasie użytkowania nie dopuścić do wody w układzie ?
To myślicie, że warto kupować ten z aukcji którą podałem ? Jest to najtańszy dostępny podnośnik na Allegro więc może lepiej dołożyć stówkę i być spokojniejszym ?
Ostatnio zmieniony przez kowal323 2014-08-03, 20:50, w całości zmieniany 1 raz
kowal, taki podnośnik na spokojnie starczy separator albo jak ja to nazywam odstojnik trzeba założyć regulator cisnienia też by było fajnie jak by się znajdował ale to to już akurat nie jest drogie
_________________ Wciskam gaz, zegar przestaje mierzyć czas
Lewy pas, zaglądam śmierci w twarz
A dlaczego to jest akurat takie ważne, aby w tym podnośniku nie mogło być ani grama wody z układu ciśnienia? Ja też się kiedyś zastanawiałem nad kupnem czegoś takiego, a teraz mam okazję wysłuchać różnych opinii na ten temat.
A dlaczego to jest akurat takie ważne, aby w tym podnośniku nie mogło być ani grama wody z układu ciśnienia?
Jeśli będzie woda w poduszce wystąpi problem z opuszczaniem i podnoszeniem.
I jeśli parę razy przedobrzymy z podnoszeniem i poduszka nam się przechyli na bok też może być problem z opuszczaniem.
A i należy pamiętać : poducha służy tylko do podnoszenia i opuszczania. Nie stosować jako koziołka i nie pracować pod autem gdy nie mamy sztywnej podpórki ( czyt. koziołka ).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum