Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: wojtas83
2014-12-07, 21:29
Prawe tylne światło mijania się nie pali
Autor Wiadomość
laware 
Autostopowicz

Silnik: 1.8
Wysłany: 2014-09-06, 21:11   Prawe tylne światło mijania się nie pali

Witam,

Mam problem jak w temacie, tzn. nie pali mi się tylne prawe światło mijania a prawy kierunkowskaz "przyśpieszył". Myślałem, że to wina oprawki na żarówki (cały był przerdzewiały i żarówka była przylutowana na stałe) - wymieniłem na "nowy" reflektor z oprawką, który zamówiłem na allegro (stary reflektor był popękany i w środku zbierała się woda). Jednak cała ta wymiana nie rozwiązała problemu. Kierunkowskaz prawy tylny działa (ale miga szybko), stop tylny działa tylko te światło mijania nie działa (żarówka wymieniona na nową). I już nie mam pomysłu co może być tego przyczyną? Może ktoś miał podobny problem i byłby w stanie mi pomóc?

Pozdrawiam.

Radex 
Zapalony Ventkarz

Silnik: 1,9 TD 75KM
Wysłany: 2014-09-06, 21:56   

Zobacz lewą tylną lampę, bo od niej idzie do prawej. A jak szybko miga kierunek, to dodatkowo może któryś z prawej przepalony (przód lub oczny) ;-)

pawel66600 
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.8 AAM
Wysłany: 2014-09-06, 23:40   

Radex, lampy są od siebie odseparowane, jak jest przepalona żarówka bocznego kierunkowskazu to szybko kierunki nie migaja, przerywacz nie sygnalizuje przepalonej żarówki.
laware, skoro wymieniłeś wkład to obstawiam zaśniedziałe styki w kostce którą podłączasz do wkładu. A masz prawą przednią pozycję? Jak nie to spalony bezpiecznik.

laware 
Autostopowicz

Silnik: 1.8
Wysłany: 2014-09-07, 13:26   

pawel66600, sprawdziłem co poradziłeś i wygląda, że wszystko jest ok.
Światło stopu w tej lampie działa (żarówka dwuwłóknowa - włókno od stopu działa, a mijania nie działa).

A czy przepalona żarówka od światła przeciwmgielnego lewego tylnego może mieć na to jakiś wpływ?

I teraz po rozebraniu tego wszystkiego kierunkowskaz działa normalnie. Ale cały czas nie działa to światło mijania :(

A czy powodem tego, że nie działa to światło może być fakt, że kupiłem żarówkę 4w/21w a była poprzednio 5w/21w?
Ostatnio zmieniony przez laware 2014-09-07, 13:29, w całości zmieniany 1 raz  

pablomed 
Pan i władca oktanów

Silnik: 2E
Wysłany: 2014-09-07, 23:29   

mała różnica mocy niema znaczenia, a czy ta żarówka ma takie same bolce ustalające i pasuje do gniazda - oceń sam. Potem weź miernik uniwersalny odnajdź w wiązce biegnącej do lampy kabel szaro czerwony i sprawdź czy pojawia si.ę na nim napięcie, będzie wiedział czy winy szukać w lampie czy przed nią

Odpowiedz do tematu